Rematul s-a apropiat la doua puncte de Tomis Constanta

Magazin Salajean 28 ianuarie 2011 0

Rematul s-a apropiat la doua puncte de Tomis Constanta

CS Remat Zalau – Unirea Dej 3 – 0 (16, 23, 18)

Remat Zalau: Josifov, Nagy, Geiger, Laza, Stoian, Nemeth, Feher-libero. Au mai evoluat: Pascan si Ciupe. Antrenori: Mircea Dudas (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Unirea Dej: Dumitrache, Dacovic, Gheorghita, Ciortea, Cristudor, Dascalu, Calin – libero. Au mai evoluat: Gagea, Halcin, Dinu, Suson. Antrenori: Tibor Szilagy (principal), Victor Laza (secund).

Derby-ul etapei a XIII-a din Divizia A1 la volei masculin s-a consumat miercuri seara, in Sala Sporturilor din Zalau, unde campioana en-titre, Remat Zalau a intalnit formatia Unirea Dej. Partida a durat insa doar trei seturi, la finalul carora echipa zalauana si-a trecut in cont trei puncte bine meritate.

Primul set a fost dominat de la un capat la altul de Remat. Dupa 6 – 2, scorul a devenit 8 – 6 pentru zalauani la primul time-out tehnic si 16 – 12 la al doilea. Pe final de set, Geiger si compania si-au marit avansul, scorul final fiind 25 – 16.

Actul secund a fost mai echilibrat, dejenii aflandu-se la conducere in multe momente. Dupa 3 – 6 si 6 – 8 la primul timp tehnic de odihna, scorul a devenit 16 – 12 in favoarea Rematului la al doilea time-out tehnic. Dejenii au revenit pe final, restabilind egalitatea la 22, dar zalauanii au castigat urmatoarele doua puncte, ducand scorul la 24 – 22. Nemeth a servit in aut, insa Geiger a punctat pentru 25 – 23 la mingea urmatoare.

Ultimul set a fost asemanator cu primul. Rematul a condus de la inceput pana la final, avand 8 – 5 la primul time-out tehnic, 16 – 9 la al doilea si 25 – 18 la final.

La finalul partidei, antrenorul Rematului a laudat jocul echipei sale, in special al ridicatorului Stoian, dar a tinut sa precizeze ca jocul nu a fost atat de usor pe cat o arata scorul final. Aparent a fost un meci usor, dar eu nu as spune acelasi lucru, pentru ca echipa trece printr-un moment delicat. Toata saptamana trecuta a fost accidentat Josifov, acum si Nemeth este racit, plus vechile accidentari ale lui Borota si Seiffert. Sper sa-si revina americanul, dar trebuie sa-l felicit si pe Stoian pentru jocul facut astazi. Toata echipa a evoluat bine, dar Stoian a condus bine jocul. Setul doi a fost mai echilibrat pentru ca a intervenit o relaxare in echipa noastra dupa primul set. Ma bucur pentru cele trei puncte castigate astazi si sper sa facem un meci la fel de bun si la Baia Mare, a declarat antrenorul Mircea Dudas.

Si libero-ul Adrian Feher a declarat ca a fost un joc destul de dificil. Am avut nevoie de aceasta victorie. A fost un meci greu chiar daca scorul nu o arata, prin prisma infrangerilor din Champions League. Va trebui sa ne revenim psihic si sa castigam meci dupa meci, fiindca numai victoriile ne aduc un nou titlu de campioni.

De cealalta parte, tehnicianul Dejului, Tibor Szilagy, a recunoscut superioritatea Rematului. Ne-am asteptat sa avem un meci greu, iar acest lucru s-a adeverit. Rematul este o echipa care lupta pentru titlu. Sper sa ne revenim cat mai repede, fiindca baietii sunt blocati psihic. Va fi greu, dar sper sa terminam returul asa cum ne-am propus, in primele patru echipe.

In urma acestui succes, Rematul a acumulat 34 de puncte, apropiindu-se la doua puncte de liderul Tomis Constanta. In etapa a XIV-a, programata sambata, gruparea de la poalele Mesesului va avea un nou examen dificil, urmand sa evolueze in deplasare, in fata echipei Explorari Baia Mare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »