Rematul a spus adio cupelor europene!

Magazin Salajean 13 februarie 2012 0

Rematul a spus adio cupelor europene!Campioana Romaniei, Remat Zalău, a susţinut joi seara, de la ora 21:30, in Italia, manşa retur din sferturile de finală ale Cupei CEV, in faţa echipei Acqua Paradiso Monza, considerată una dintre favoritele la caştigarea cupei.

Spre surprinderea publicului italian, formaţia condusă de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie a inceput foarte bine jocul, reuşind să se afle la conducere in prima jumătate a actului intai. După 2 – 3, Rematul s-a desprins la 8 – 5, la primul time-out tehnic, apoi a condus cu 13 – 10. A fost insă un foc de paie din partea formaţiei zălăuane, care s-a văzut egalată la 13, apoi condusă cu 16 – 14, la cel de-al doilea timp tehnic de odihnă. Acqua Paradiso Monza s-a despins la cinci puncte pe final, primul parţial incheindu-se cu scorul de 25 – 20.

Actul secund a fost controlat de la inceput pană la final de italieni, care s-au desprins la cinci puncte incă de la inceputul setului, avand 7 – 2, apoi 8 – 3 la primul time-out tehnic. Diferenţa a fost chiar de zece puncte la al doilea, 16 – 6, iar finalul celui de-al doilea parţial a găsit echipa din Monza cu 13 puncte in avantaj, 25 – 12.

Chiar dacă au fost depăşiţi cat se poate de evident in setul doi, voleibaliştii de la Remat au rezistat psihic, dar şi fizic, reuşind să ţină aproape de formaţia italiană in cel de-al treilea parţial, in unele momente aflandu-se chiar la conducere. Rematul a condus cu 3 – 2, apoi cu 5 – 4, dar primul timp tehnic de odihnă al setului a găsit in avantaj echipa italiană, Paradiso Monza conducand cu 8 – 6. Gazdele nu au reuşit să se desprindă la mai mult de două puncte pană la al doilea time-out tehnic, scorul devenind 16 – 14. Campioana Romaniei a reuşit să ţină aproape de italieni pană spre final, cand italienii s-au desprins la mai mult de două puncte, caştigand cu scorul de 25 – 20 ultimul parţial.

Suntem foarte fericiţi că ne-am calificat in semifinalele Cupei CEV.Am făcut un meci bun in această seară, in special pe faza de atac. Dinamo Moscova este următorul nostru adversar, o echipă foarte puternică, aşa că va trebui să facem unul din cele mai bune meciuri ale noastre ca să ne calificăm in finală, a declarat jucătorul echipei Paradiso Monza, sarbul Milos Nikic.

De cealaltă parte, Peter Nagy s-a arătat dezamăgit de infrangerea suferită de Remat. Suntem dezamăgiţi de acest rezultat, dar mai ales de modul in care am evoluat. Monza este o echipă foarte solidă, iar după meciul din Romania ştiam că ne va aştepta o partidă extrem de dificilă in Italia. Cu toate acestea, am plecat increzători in Italia, gandindu-ne că meciul retur va fi pentru noi o provocare, a precizat jucătorul maghiar.

Acqua Paradiso Monza obţine astfel calificarea in semifinalele Cupei CEV, după 6 – 1 la general (1 – 3 la Baia Mare şi 3 – 0 la Monza), in timp ce campioana Remat este nevoită să pună punct unei noi aventuri in cupele europene. O aventură in care echipa zălăuană a obţinut mai mult decat in sezonul trecut, depăşindu-se pe sine insăşi, dar care a demonstrat că, din nefericire, deocamdată suntem la un nivel care nu suportă exigenţele din Champions League, chiar şi din Cupa CEV.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »