Rematul s-a „tăiat” după primul set la Constanţa

CVM Tomis Constanţa – Remat Zalău 3 – 1 (23 – 25, 25 – 21, 25 – 21, 25 – 23)
Campioana Remat rămâne fără victorie după trei etape, cedând în patru seturi, în derby-ul de vineri seara, în faţa formaţiei CVM Tomis Constanţa.
Formaţia zălăuană a avut un început bun de meci, reuşind să-şi adjudece primul set, dar, din păcate, a fost singurul câştigat de campioana ultimelor trei ediţii.
Începutul partidei a fost extrem de echilibrat, ambele formaţii greşind foarte mult în preluare. La time-out-urile tehnice Rematul a intrat în avantaj de fiecare dată (8-6 şi 16-13), graţie unui servici mai bun. După al doilea time-out tehnic, gazdele au jucat mai bine şi s-au desprins la 22-19. Nu a fost suficient pentru „marinari”, care au greşit foarte mult şi le-au permis zălăuanilor, cu Paţcan într-o formă destul de bună, să revină în joc şi să se impună cu scorul de 25-23.
Tomisul a intrat mai motivată în setul doi şi l-a obligat pe antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl, să ceară time-out la scorul de 5-1. S-a mers punct cu punct până la primul time-out tehnic, când tabela arăta scorul de 8-4 în favoarea gazdelor, după un serviciu în aut a lui Paşcan. Serviciul şi blocajul constănţean funcţionează foarte bine şi diferenţa se măreşte, 16-10 la al doilea time-out tehnic. Deşi Rematul revine puţin în joc, Tomisul se impune detaşat la 21 şi egalează situaţia pe seturi.
Rematul nu s-a regăsit nici în debutul actului trei, constănţenii conducând în permanenţă pe tabelă. La scorul de 18-15 pentru Constanţa, zălăuanii au revenit şi au egalat la 18, după ce arbitrul Zaharescu i-a acordat cartonaş galben coordonatorului Javier Gonzalez. Gazdele s-au mobilizat mai bine după acest moment şi au câştigat setul trei cu scorul de 25-21.
Începutul celui de-al patrulea parţial a fost extrem de spectaculos, ambele echipe arătând că evoluează în Liga Campionilor. La al doilea time-out tehnic, constănţenii intră cu trei puncte avantaj graţie jocului foarte bun făcut de falsul Ojansivu. De la 17-14 pentru constănţeni, Rematul revine pe serviciul lui Mihalcea şi egalează la 17. S-a mers cap la cap, însă Tomisul a fost mai stăpână în joc şi s-a impus la limită, cu scorul de 25-23, după un bloc-aut reuşit de Milos Terzic.
CVM Tomis: Javier Gonzalez, Olli-Pekka Ojansivu, Sergiu Stancu, Andrei Spînu, Milos Terzic, Marco Bojic şi Vladislav Ivanov (libero). Au mai jucat: Dan Borota şi Andrei Laza. Antrenori: Radovan Gagic şi Erkan Togan
Remat Zalău: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Fabian Birău, Robinson Dvoranen, Silmar Antonio de Almeida, Răzvan Mihalcea, Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă şi Mihai Mărieș. Antrenori: Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie

4 Thoughts to “Rematul s-a „tăiat” după primul set la Constanţa”

  1. niku

    sper sa fim omogeni pe la sfarsitul campionatutlui?Cine s-a ocupat de transferuri?Cine s- a ocupat de pregatirea echipei?CINE RASPUNDE?Atata timp cat pe langa echipa n-o sa vedem si fosti jucatori ai echhipei o sa avem performante pasagere.Am vazut fosti jucatori ai zalaului care stateau la rand la bilete si persoane cu o anumita influenta intrau gratuit.Cine nu-si recunoaste fostii eroi nu va avea viitor

    1. cetatean

      Niku, in parte ai dreptate. Si eu am vazut fosti jucatori de volei stand la rand, dar in acelasi timp am vazut pe multi din cei care au mancat o paine buna din volei stand indiferenti, ba mai mult nu neaparat punand piedici, dar carcotind si bucurandu-se de esecul unor jucatori, antrenori sau conducatori. Nu cred ca e o atitudine demna de un foat voleibalist. ai vazut cumva vreun fost voleibalist mergand prin scoli si cautant copii pentru a inchega un nucleu de unde sapornim. Ei se multumesc sa arbitreze, sa isi incaseze repede onorariul si apoi vedem ce o fi. Nu trebuie sa dau nume pentru ca sunt la vedere. In afara de Mihai Ciupe, Adrian Pop, Cristian Zaha, ce alte nume a dat voleiul salajean? Cum isi justifica marin silaghi, predescu, onute sau sergiu ilies banii primiti? Nu vorbim de radu predescu, cel de la dinamo, pentru ca cei care cunosc felul in care a ajuns el acolo. Atunci despre ce vorbim? Daca am vorbi mai putin si am face toti putin mai mult altfel ar sta lucrurile. Noi ne multumim sa criticam faca sa facem nimic, iar daca acei fosti voleibalisti nu fac nimic pentru voleiul salajean, atunci nu au decat sa isi cumpere bilet.

  2. niku

    Imi pare rau sa-ti spun .dar daca tu atatia voleilbalisti salajeni cunosti inseamna ca nu cunosti decat voleiul de suprafata.Dintre cei care arbitreaza doar unul singur a facut volei de performanta si este bine ca este macar acolo.Cele mai multe critici le adresezi chiar tu si cei pe care -i amintesti ca jucatori inca nu au demonstrat ceva, mai au timp.Aluzia cu biletele nu ai inteles-o.Atunci cand voleiul salajan va scoate jucatori precum Chis Teo ,CIONTOS.HORJE,POP.,STREANG.CODRE.NELUTU RUS VLAICU ,BRISCAN ,ABRAHAM,ILIESsi multi altii care au jucat impotriva unor jucatori precum Badita ,Saniuta.Ionescu Dumanoiu ,Oros.Tutovan,Gunther,Chifu,Garleanu.Macavei.Cata-Chitiga,Manole.multi medaliati cu bronz la olimpiada de la Moscova, o sa mai putem vorbi de performante.Fostii jucatori nu au loc de neavenitii din volei care se afla acum langa echipa si care vor disparea atunci cand lucrurile vor merge rau.Adevarul este ca atunci cand vom investi in copii, sutele de mii de euro pa care -i bagam in echipa Remat se vor schimba multe.Nu doresc polemica ci schimb de idei si sa stii ca o parte din jucatorii salajeni au dost lansati de Ilies de Silaghi, si de ceilalti profesori de sport din Salaj .

    1. B

      Niku, poate ca tu ii cunosti mai bine decat mine, voleiul din Salaj, asa ca nu imi permit sa afirm ceea ce ai afirmat tu despre mine. Cu asta am terminat pentru ca nu vreau sa ne razboim noi doi, cand subiectul comentariului este altul. Cei pe care i-ai amintit ii cunosc personal si eu, dar nu am auzit de nici unul care sa fi lansat in voleiul mare cel putin cate un jucator. Apoi eu vorbeam de Sergiu Ilies nu de Vasile Ilies (actualmente pensionar), dar intradevar ai dreptate cand spui ca mai au timp sa demonstreze acest lucru. Sa nu uitam totusi ca timpul tace si trece, iar pe noi ne intereseaza prezentul si viitorul, nu putem invoca la nesfarsit trecutul. Apropo de trecut, l-ai omis pe cel mai mare voleibalist din Salaj, respectiv Mircea Tutovan.
      La final reafirm si crede-ma ca stiu ce vorbesc, nu cred ca nu au loc de acei neaveniti invocati de tine, cred ca au loc in momentul in care vin cu ceva constructiv, cu o idee buna si cu dorinta de a ajuta.
      Daca vrei exemple concrete sau analize pertinente, asta fara sa ma dau mare cunoscator de volei, sunt dispus sa o fac intr-un comentariu ulterior, despre fiecare in parte din cei amintiti de mine.

Leave a Comment