Remat Zalău, la un pas de a-i fura un set vicecampioanei Italiei

A treia aventură în Champions League a început cu un 0 – 3 pe teren propriu în faţa vicecampioanei Italiei, Bre Banca Lannuti Cuneo, echipă în lotul căreia se regăsesc nume mari ale voleiului mondial, cum ar fi ridicătorul sârb Nikola Grbic, campion olimpic şi european cu naţionala Serbiei şi multiplu medaliat la Europene şi Mondiale.
Cu o evoluţie dezamăgitoare în campionatul intern, formaţia pregătită de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie a avut un joc ceva mai bun în meciul de marţi seara, iar în setul de debut chiar a fost la un pas de a se impune. După 3 – 2 în debut pentru Remat, italienii au revenit şi au avut 8 – 5 la primul time-out tehnic şi 16 – 12 la al doilea. Rematul a luptat până la final şi a avut puterea să revină şi se egaleze situaţia la 20. De aici s-a mers punct, iar echipa zălăuană având de două ori minge de set, o dată după un blocaj bun al falsului Paşcan, iar a doua oară după o minge ca şi pierdută, scoasă însă senzaţional cu piciorul de libero-ul Adrian Feher. Din păcate au fost de ajuns două greşeli ca Rematul să piardă un set care ar putea conta mult în economia calificării în sferturile Cupei CEV. Scorul final al setului a fost 32 – 30 pentru Lannuti Cuneo.
În actul secund campioana a reuşit să ţină pasul cu echipa italiană până la primul time-out tehnic, când tabela arăta 8 – 7 în favoarea oaspeţilor. Diferenţa era deja de patru puncte la al doilea timp tehnic de odihnă, 12 – 16, iar la final, scorul era 25 – 20 în favoarea italienilor.
Al treilea parţial s-a încheiat cel mai repede, 25 – 18 pentru Lannuti Cuneo, după ce a condus cu 8 – 3 şi 16 – 10 la cele două time-out-uri tehnice.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Robinson Dvoranen, Silmar Almeida, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Mihai Mărieş. Antrenori: Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie.
Lannuti Cuneo: Nikola Grbic, Andrea Rossi, Luigi Mastrangelo, Wout Wijsmans, Nikolaev Sokolov, Earvin Ngapeth şi Daniele De Pandis – libero. A mai evoluat: Nimir Abdel-Aziz. Antrenor: Roberto Piazza.

One Thought to “Remat Zalău, la un pas de a-i fura un set vicecampioanei Italiei”

  1. soso

    marius cu cine ai facut matematica??? 16-12 = 4 ( la ai doilea timp de odihna in setul 2). asa sunt unii „ziaristi”. acuma colegii tai nu sunt acolo sa vada sa critice,sau numa cand e vorba de primar si alte institutii.

Leave a Comment