Remat Zalau, la o victorie de finala

Magazin Salajean 19 martie 2012 0

Remat Zalau, la o victorie de finala

CS Remat Zalau – CS Unirea Dej 3 – 1 (-20, 19, 23, 18)

CS Remat Zalau – Unirea Dej 3 – 0 (20, 12, 20)

Campioana Romaniei la volei masculin mai are nevoie de o victorie pentru a se califica in finala Diviziei A1, dupa ce a dispus, fara mari eforturi, in primele doua jocuri din cadrul semifinalelor, de Unirea Dej.

Remat Zalau a castigat primul meci cu scorul de 3 – 1, dar a avut nevoie de patru seturi pentru a-si adjudeca victoria. Voleibalistii de la Remat au intrat destul de relaxati in teren, sambata seara, iar primul set le-au revenit dejenilor, acestia castigand cu 20 – 25, dupa ce au condus la ambele time-out-uri tehnice, 7 – 8 si 12 – 16. Spre surprinderea publicului prezent in sala, tot Dejul a fost mai activa in joc si in prima parte a actului secund. Unirea a condus cu 5 – 8 la primul timp tehnic de odihna, Rematul egaland situatia abia la 13. Echipa zalauana a preluat conducerea si a avut avans de doua puncte la al doilea time-out, 16 – 14, iar pe finalul partialului s-a distantat tot mai mult. Antrenorul Dejului, Victor Lazar, a cerut timp de odihna la 18 – 14, apoi la 21 – 15, dar campionii nu au mai putut fi opriti, castigand cu 25 – 19. Al treilea partial a fost disputat de la un capat la altul. Rematul a avut avantaj minim la primul time-out, 8 – 7 si avans de doua puncte la al doilea, 16 – 14. Dejul a egalat la 18 si a preluat conducerea, 18 – 19, moment in care antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl a solicitat timp de odihna. S-a facut 20 – 20, apoi 23 – 23, scor de la care Rematul a castigat doua puncte consecutive si si-a adjudecat setul. In ultimul act s-a inregistrat cea mai mare diferenta de scor, 25 – 18, campioana avind un avans de patru puncte inca din startul partidei, 5 – 1, scor la care Dejul a solicitat primul time-out. Diferenta a fost de trei puncte la primul time-out tehnic, 8 – 5, iar la al doilea Zalaul a condus cu 16 – 10. Setul si partida erau deja jucate, dejenii nemaiavand puterea sa intoarca rezultatul.

In al doilea meci, desfasurat aseara, tot de la ora 18, lucrurile au stat cu totul altfel. Campionii Romaniei au evoluat asa cum ne-au obisnuit in partidele anterioare si au incheiat conturile dupa numai trei seturi. In primul partial, dejenii au putut sa tina pasul cu voleibalistii de la Remat doar pana la punctul 4, dupa care gazdele s-au distantat, avand 8 – 6 la primul time-out tehnic si 16 – 13 la al doilea. A urmat o relaxare din partea voleibalistilor de la Remat, de care Dejul a profitat din plin, castigand patru puncte consecutive si ducand scorul la 16 – 17. Campionii s-au trezit insa la timp si si-au adjudecat setul la o diferenta de cinci puncte (25 – 20).

Al doilea act a fost floare la ureche pentru echipa zalauana, care s-a impus la o diferenta de 13 puncte, 25 – 12, dupa 8 – 4 si 16 – 8.

Dejul a castigat primele doua puncte ale celui de-al treilea partial, dar Rematul a revenit rapid in joc si a condus cu 8 – 5 la primul time-out tehnic. La scorul de 14 – 12, antrenorul Dejului, Victor Lazar, a cerut primul timp de odihna al setului, dar echipa acestuia nu a mai avut puterea sa revina in joc, astfel ca Rematul a castigat setul trei la aceeasi deferenta ca in primul partial, 25 – 20.

Victor Lazar, antrenor Unirea Dej: Daca in meciul de ieri (sambata, n.r.) am opus ceva rezistenta echipei din Zalau, astazi (duminica, n.r.) nu am putut sa avem aceeasi evolutie. Probabil ca si pe fondul unei oboseli acumulate. Preluarea nu a functionat deloc, iar in aceste conditii a fost greu sa realizam ceva. Este posibil orice la Dej, noi ne jucam sansa, dar noi ne-am depasit deja obiectivul propus pentru acest sezon. Pentru noi, aceste meciuri sunt un bonus. Cred insa ca pentru medalia de bronz ne-am putea bate, probabil cu Dinamo.

Adrian Feher, libero Remat Zalau: Ieri (sambata, n.r.) a fost un pic mai greu sa intram in meci, este in totalitate vina noastra. Insa si noi ne motivam mai greu impotriva unei echipe care nu ne-a mai invins de cativa ani buni, dar am sesizat pericolul la timp, ne-am revenit si am demonstrat ca suntem o echipa mare. In al doilea meci i-am luat in serios de la inceput, am aplicat tot ce am pregatit in vestiar inainte de joc si a fost un 3 – 0 destul de sec. Dejul nu ne-a impresionat cu nimic, doar relaxarea noastra de ieri a facut sa castige un set. Eu ii felicit ca au ajuns in primele patru echipe ale Romaniei, dar eu cred ca aici se va opri drumul lor.

Mihai Maries, secund Remat Zalau: A fost mult mai usor decat ne-am asteptat. Dejul este, totusi o echipa destul de buna daca a ajuns in semifinale si ne-am asteptat la o alta replica din partea lor. Noi am jucat foarte bine tactic si aici a fost cheia succesului. Ieri au castigat un set pe fondul unei relaxari din partea noastra si pe fondul unor mingi foarte usoare pe care le-am pierdut.

Sambata este programat, la Dej al treilea meci, iar duminica, daca va mai fi nevoie, al patrulea. In cazul in care Dejul va reveni si va restabili egalitatea la 2, meciul decisiv se va juca miercurea viitoare, la Zalau.

In cele doua partide, pentru Remat Zalau au evoluat: Mihalcea, Maries, Nagy, Terzis, Massinatori, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Stoian si Laza. Antrenori Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Unirea Dej a evoluat in urmatoarea formula: Tofan, Coasa, Gheorghita, Suson, Cristudor, Dascalu, Rus – libero. Au mai evoluat: Halchin, Pop si Dumitrache. Antrenori: Victor Lazar (principal), Szilagy Tiberiu (secund)

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »