Remat Zalau a ratat la limita prima victorie in Champions League

Magazin Salajean 20 octombrie 2011 0

Remat Zalau a ratat la limita prima victorie in Champions LeagueCampioana Romaniei a pierdut la limita primul duel din noul sezon al Ligii Campionilor, dupa ce a condus cu

1 – 0 si 2 – 1 la seturi

Euphony Asse Lennik – Remat Zalau

3 – 2 (-23, 18, -23, 20, 13)

Euphony Asse Lennik: Tolar, Overbeeke, Claes, Verschueren, Wesphal, Radic, Plot – libero. Au mai evoluat: Deville si De Brabanderre. Antrenori: Marko Klok (principal), Christophe Achten (secund).

Remat Zalau: Nagy, Sladecek, Joao Massinatori Dias, Dos Santos, Mozer, Mihalcea, Feher – libero. Au mai evoluat: Stoian, Josifov si Maries. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Prima adversara din Champions League a Rematului, formatia belgiana Euphony Asse Lennik, s-a bucurat marti seara, dupa victoria la limita obtinuta in fata echipei zalauane, de parca ar fi invins Trentino Betclic, detinatoarea pretiosului trofeu.

Rematul, se poate mandri, si ea, ca a castigat primul punct in cea mai galonata competitie intercluburi din lume, insa ramane cu regretul ca a pierdut cu scorul de 3 – 2 un meci pe care l-a avut in mana la un moment dat, conducand cu 2 – 1 la seturi.

Meciul desfasurat marti seara, in Sala SportOase din Leuven a fost foarte disputat, pe toata durata celor cinci seturi.

Chiar daca debutul de meci le-a apartinut gazdelor, acestea conducand cu 4 – 2, formatia zalauana a intors rezultatul pana la primul time-out tehnic, 7 – 8. Atacul maghiarului Peter Nagy a facut ca diferenta de la al doilea timp tehnic sa fie de doua puncte in favoarea Rematului, 14 – 16. Belgienii au egalat insa la 16, dupa care s-a mers din nou cap la cap. La 22 – 22 Nagy a fost blocat pe atac, insa belgienii au servit in fileu, astfel ca scorul a devenit 23 – 23. La ultimele doua mingi ale setului a iesit in evidenta Joao Massinatori Dias, care a blocat perfect doua atacuri consecutive ale gazdelor, Rematul castigand primul set cu 25 – 23.

La fel de disputat a fost si setul doi pana spre final, cand Asse Lennik s-a desprins decisiv, ducand scorul la 21 – 16, de la 16 – 15 pentru Remat la cel de-al doilea time-out tehnic. La 19 – 16, Mariusz Sordyl a cerut primul time-out, iar la 21 – 16, pe al doilea, insa rezultatul nu a mai putut fi intors pana la final, belgienii impunandu-se cu 25 – 18.

Rematul a trecut din nou in avantaj dupa setul trei. A condus la ambele time-out-uri tehnice, 7 – 8, 15 – 16, dupa care s-a distantat la patru puncte, 16 – 20. Greselile aparute in atac, le-au dat insa posibilitatea gazdelor sa egaleze situatia pe tabela la 21, mergandu-se apoi cap la cap pana la 23. Rematul a preluat conducerea, 24 – 23, scor la care antrenorul Mariusz Sordyl a fost inspirat, trimitandu-l in teren pe macedoneanul Gjoko Josifov, care a facut al 25-lea punct direct din serviciu.

Actul patru a fost controlat de la un capat la altul de echipa belgiana, care a condus cu 8 – 6 la primul timp tehnic si cu 16 – 13 la al doilea. Pe final, Lennik s-a distantat si mai mult, diferenta de la final fiind de cinci puncte, 25 – 20.

Cu un moral mai bun decat al nostru, gazdele au comis mai putine greseli decat noi in setul decisiv, reusind sa se impuna cu 15 – 13 la final. Rematul a inceput din start cu un handicap de trei puncte. Dupa 2 – 1, scorul a devenit rapid 4 – 1, Dos Santos trimitand doua atacuri consecutive in aut. Scorul a devenit 8 – 6 in momentul schimbarii terenurilor, apoi Rematul a restabilit egalitatea la 9, s-a mers cap la cap pana la 11, dupa care belgienii s-au desprins decisiv.

Cele mai multe puncte pentru gazde au fost castigate de Robin Overbeeke, 27, iar pentru Remat ungurul Peter Nagy a punctat de cele mai multe ori, 25. Daca exista si al doilea Peter Nagy in echipa zalauana, Rematul ar fi obtinut, fara indoiala, prima victorie din Champins League.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »