Remat Zalau a ramas cu patru jucatori la lotul national

Magazin Salajean 18 mai 2012 0

Remat Zalau a ramas cu patru jucatori la lotul nationalSerban Pascan nu va mai face parte din lotul Romaniei si pentru returul de sambata, cu Cipru

Dupa ce s-a impus la limita in Cipru, in urma cu o saptamana, nationala masculina de volei a Romaniei are prima sansa in returul de sambata, contand pentru calificarea in preliminariie Campionatului European din 2013. Romania a castigat cu scorul de 3 – 2 meciul din Cipru, trei dintre jucatorii care au evoluat in partida tur fiind de la campioana Remat Zalau. Lotul Romaniei este mult schimbat fata de actiunile anterioare, insa, chiar si in aceste conditii, vicepresedintele Federatiei Romane de Volei, Liviu Ciupe, considera ca Romania poate ajunge chiar si la Campionatul European de anul viitor. In Cipru a fost o victorie de care am avut nevoie. A fost mai mult o victorie de moral, care sa le dea incredere jucatorilor, in special celor care au fost convocati in premiera la lot. Speram ca la Piatra Neamt, echipa sa faca un joc mai bun si un rezultat favorabil, care sa o califice in preliminarii. Cred ca, cu putina sansa, avem puterea sa ajungem chiar si la Campionatul European de anul viitor. Sunt absenti destul de multi jucatori, unii accidentati, dar speram sa revina cat mai curand la echipa nationala, a declarat Ciupe.

Antrenorul secund al nationalei si al campioanei Remat Zalau, Ovidiu Macarie, considera ca Romania are sanse reale de a trece de Cipru, insa nu a ascuns faptul ca exista probleme de lot, in special pe centru. Sanse sunt la calificare, insa problema este ca ne confruntam cu probleme de lot. Si asa suntem putini, iar dupa meciul din Cipru au mai aparut si accidentari. Practic, pe centru nu-l avem decat pe Laza, fiindca Muresan si Mihalcea sunt accidentati. N-avem ce face, trebuie sa mergem inainte cu ce avem. Important este ca jucatorii sa se mobilizeze si sa treaca de Cipru, pentru ca avem timp apoi sa imbunatatim jocul pana la toamna.

Daca la meciul din Cipru, campioana Remat a fost reprezentata la lot de cinci jucatori, pentru jocul de sambata, programat la ora 17, in Sala Polivalenta din Piatra Neamt, echipa zalauana va avea doar patru reprezentanti, Serban Pascan fiind invoit pentru a-si putea sustine licenta in aceasta perioada. Adrian Feher, Andrei Laza, Mihai Maries si Razvan Mihalcea sunt cei patru voleibalisti de la Remat care fac parte din lotul Romaniei, condus in aceasta prioada de Dan Gavrila si Ovidiu Macarie.

Daca va trece de Cipru, Romania va evolua in preliminariile Campionatului European din 2013, intr-o grupa cu Finlanda, Grecia si Muntenegru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »