Remat Zalau a castigat in premiera eventul

Magazin Salajean 3 mai 2012 0

Remat Zalau a castigat in premiera eventulFinala Cupei Romaniei: Remat Zalau – Dinamo Bucuresti 3 – 1 (-19, 22, 21, 23)

Devenita pentru a treia oara consecutiv campioana Romaniei, Remat Zalau a castigat in acest an tot ce se putea castiga in campionatul national de volei masculin. Dupa ce in editia trecuta a Cupei Romaniei, Dinamo Bucuresti a eliminat in semifinale Remat Zalau, cele doua echipe s-au intalnit in acest an in finala competitiei. Campioana Remat avea sa treca in prima semifinala cu un categoric 3 – 0 de Tomis Constanta, in timp ce a doua semifinala a fost castigata de Dinamo, care a invins in cinci seturi ambitioasa formatie SCMU Craiova.

Finala a avut loc sambata dupa-amiaza, in Sala Polivalenta din Piatra Neamt, fiind nevoie de patru seturi pentru a se stabili castigatoarea editiei din acest an. O finala destul de disputata, cu multe rasturnari de scor, castigata de Remat Zalau. Formatia zalauana a intrat, in premiera, in posesia acestui trofeu, dupa ce in sezonul trecut, Cupa Romaniei i-a revenit echipei Dinamo, inainte fiind castigata de sase ori consecutiv de Tomis Constanta.

Desi a avut un blocaj bun in debutul meciului, conducand cu 8 – 7 la primul time-out tehnic, Rematul a comis cateva greseli la mijlocul setului, care le-au permis dinamovistilor sa se distanteze la 11 – 16 la al doilea timp tehnic de odihna. La 18 – 23, Mariusz Sordyl a cerut al doilea timp de odihna, dar Mozer si compania tot nu au reusit sa revina in joc, pierzand cu 25 – 19 primul set.

Al doilea partial a fost controlat de Remat. Formatia zalauana a avut avantaj minim la primul time-out tehnic, 8 – 7 si avans de doua puncte, 16 – 14 la al doilea. Zalaul s-a distantat pe final la patru puncte, 20 – 16, dinamovistii s-au apropiat la doua puncte, 21 – 19 si 23 – 21, dar blocajul bun i-a adus campioanei punctul cu numarul 24. S-a facut 24 – 22, iar pe ultima minge, Todorovic a atins fileul la blocaj, Rematul castigand partialul cu 25 – 22.

Rematul s-a impus de o maniera mai categorica in setul trei, 25 – 20, dupa ce la primul time-out tehnic Dinamo a fost cea care s-a aflat in avantaj, 5 – 8. Formatia zalauna a intors scorul in favoarea sa pana la al doilea timp tehnic de odihna, 16 – 14, iar pana la final nu a mai putut fi egalata.

Dupa ce s-a mers cap la cap in debutul actului patru, Dinamo a avut avans minim, 7 – 8 la primul time-out tehnic. Diferenta in favoarea echipei bucurestene se majoreaza la trei puncte, 11 – 14, dar Rematul revine foarte bine si are avantaj de un punct la al doilea time-out tehnic, 16 – 15. Diferenta devine la un moment dat de patru puncte, 20 – 16, dar Dinamo se apropie pe final la un punct, 23 – 22, moment in care noul selectioner al Romaniei, Mariusz Sordyl, cere timp de odihna. Blocajul reusit de Mihalcea ii aduce Zalaului al 24-lea punct, dinamovistii nu renunta si castiga punctul cu numarul 23, insa Rematul inchide jocul la mingea urmatoare, dupa ce Feher a scos foarte bine o minge din apropierea tribunei, castigand astfel eventul in sezonul 2011 – 2012. Am avut un parcurs foarte bun in acest sezon. Suntem foarte fericiti ca am pierdut un singur meci atat in campionat, cat si in cupa. Rematul este o echipa unita, ceea ce a si demonstrat in acest an. Ma bucur din tot sufletul ca am reusit sa castigam Cupa Romaniei. Era un trofeu care ne lipsea din vitrina. Vreau ca Primaria Zalau sa puna la vedere aceste doua trofee, pentru ca sunt trofeele zalauanilor. Finala a fost un joc disputat, pentru ca Dinamo este o echipa incomoda. Este o echipa foarte ambitioasa, pe care au tin sa o felicit pentru ce a realizat in acest an, a precizat la scurt timp dupa castigarea cupei Romaniei Liviu Ciupe.

Medaliile si trofeul i-au fost acordate Rematului de presedintele Federatiei Romane de Volei, Gheorghe Visan si primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Dinamo Bucuresti a primit medaliile si diplomele din partea vicepresedintelui FRVolei, Liviu Ciupe, actionarul echipei Remat Zalau si secretarul general al federatiei, Viorel Manole.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »