Remat Zalău a câștigat bronzul național

Știința Explorări Baia Mare – Remat Zalău 1 – 3 (19 – 25, 22 – 25, 25 – 15, 21 – 25)

După 2 – 0 la Zalău, Rematul a reușit să obțină medaliile de bronz la finalul primului meci susținut la Baia Mare, în fața echipei Știința Explorări.
Cu toate că s-a confruntat în acest sezon cu multe probleme atât la nivelul lotului, cât și din punct de vedere financiar, formația zălăuană a trecut destul de bine peste toate obstacolele și a obținut, în cele din urmă, o medalie în Divizia A1.
Zălăuanii au început bine încă din start și au intrat cu avans de patru puncte la prima întrerupere tehnică. Antrenorul băimărean, Marius Botea, a simțit repede pericolul, iar la 9 – 12 a solicitat timp de odihnă. Foarte repede l-a cerut și pe al doilea, dar tot oaspeții au fost cei care au punctat mai mult. Baia Mare a dat semne de revenire în partea a doua, iar la 18  – 16, Aurel Vlaicu a cerut primul time-out. A obținut ceea ce și-a dorit, și-a trezit jucătorii la realitate, iar Zalăul s-a impus la 19.
Al doilea act a fost ceva mai disputat. Baia Mare a avut 8 – 7 la primul timp tehnic, dar Rematul a întors scorul și a intrat cu avantaj de trei puncte la a doua întrerupere tehnică, 16 – 13. Gazdele au egalat la 16, după care s-a mers punct cu punct până aproape de final, dar Rematul s-a impus la 22.
Chiar dacă a început foarte bine și parțialul trei, Zalăul a avut o evoluție modestă. După 3 – 0 pentru oaspeți, gazdele au egalat la patru, după care au trecut la conducere. Vlaicu a solicitat time-out la 9 – 13, iar al doilea la 13 – 19, dar soarta setului nu a mai putut fi schimbată, iar Știința s-a impus la o diferență de zece puncte.
După cum a început actul patru, se părea că învingătoarea se va decide în decisiv. Baia Mare a avut 6 – 2, moment în care Vlaicu a solicitat time-out, după care Rematul a început să reducă din handicap și chiar să treacă la conducere. La 14 – 13 pentru Zalău, Botea a cerut al doilea time-out, dar Rematul a fost echipa care a avut avans minim la a doua întrerupere tehnică. Și finalul a fost disputat până la 21, după care Zalăul s-a desprins decisiv și a câștigat, după numai trei meciuri, medaliile de bronz.
Știința Explorări Baia Mare: Dragoș Răileanu, Vlad Negrean, Vlad Cuciureanu, Gheorghe Socaciu, Robert Țuțea, Hoboth Akos și Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat: Peter Kecskemeti, Andrei Veber și Nagy Csaba. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop
„Nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit. După 0 – 2 la Zalău știam că ne va fi foarte greu să întoarcem soarta acestui campionat. Eu cred că ne-am luptat și am făcut tot ce a depins de noi pentru a întoarce scorul de la Zalău. Este adevărat însă că am întălnit o echipă bună, care a meritat medaliile de bronz. Felicit jucătorii mei, care, în ciuda probelor pe care le-am avut, au reușit să căștige locul patru. Este greu să spun acum cu ce echipă vom aborda cupele europene, dar este foarte bine că vom evolua la acest nivel”, ne-a declarat antrenorul băimărenilor, Marius Botea.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiță, Răzvan Mihalcea, Paulo Veloso, Vlad Tebieș și Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Mihai Mărieș.
„Băieții au făcut ceea ce a trebuit, chiar dacă au pierdut un set. Pțnă la urmă, a ieșit cum ne-am dorit și este un rezultat bun, avțnd în vedere ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. Având în vere că au fost atât probleme de lot, cât și câteva probleme financiare, cred că jucătorii merită felicitați pentru acest rezultat. Dacă aveam tot lotul la dispoziție și în meciurile cu Craiova, altfel ar fi stat datele problemei”, consideră antrenorul principal al Zalăului, Aurel Vlaicu.

One Thought to “Remat Zalău a câștigat bronzul național”

  1. Anonim

    Multumim RElu. Mai scoti orasul din anonimat

Leave a Comment