Remat Zalău s-a calificat in semifinalele Diviziei A1

Magazin Salajean 12 martie 2012 0

Remat Zalău s-a calificat in semifinalele Diviziei A1SCMU Craiova – Remat Zalău 0 – 3 (-18, -17, -23)

Campioana Remat Zalău a obţinut calificarea in semifinalele Diviziei A1 la volei masculin după ce a dispus de SCMU Craiova şi in al doilea meci, disputat sambătă, la Craiova. La fel ca in prima partidă, disputată miercuri, la Zalău, formaţia zălăuană a dispus de olteni in trei seturi, 0 – 3 (-18, -17, -23).

Cu toate că antrenorul Daniel Pascu a precizat la finalul jocului de la Zalău că va face tot posibilul ca echipa sa să se impună in meciul cu numărul doi, campionii pregătiţi de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie au făcut un joc bun, impunandu-se in faţa Craiovei mai clar decat au făcut-o la Zalău.

Inceputul primului parţial a fost disputat, oltenii find cei care au avut avans la primul time-out tehnic (8 – 7). Zalăul insă s-a desprins la 11 – 8, atacurile puternice ale ungurului Nagy neputand fi oprite de blocajul Craiovei. La al doilea time-out tehnic, Rematul a avut un avantaj de cinci puncte (11 – 16), iar pană la finalul setului nu a mai putut fi oprită, caştigand actul intai la o diferenţă de şapte puncte (18 – 25).

Campioana Romaniei s-a impus şi mai clar in al doilea parţial, conducand ostilităţile pe toată durata acestuia. Zalăul s-a distanţat rapid pe tabelă, conducand cu 4 – 7, apoi 6 – 8 la primul time-out tehnic, iar diferenţa a crescut odată cu trecerea timpului. Revenit după o accidentare, Sarikeisoglou şi-a făcut bine treaba in atac alături de Nagy şi Mărieş, in timp ce Massinatori şi Mihalceau au fost greu de depăşit pe centru. Scorul pe final a devenit 13 – 20, diferenţa de la finalul actului secund fiind chiar de opt puncte, 17 – 25.

Rematul a inceput bine şi setul trei, conducand 5 – 9, 9 – 13, 18 – 20 şi 15 – 20. Craiova insă a revenit foarte bine pe finalul setului, restabilind egalitatea la 23. Experienţa voleibaliştilor de la Remat şi-a spus insă cuvantul, campionii caştigand următoarele două puncte şi, totodată setul şi meciul.

La finalul partidei, antrenorul Craiovei, Dan Pascu, a recunoscut valoarea şi superioritatea Rematului. Am incercat să facem un joc bun, asta ne-am propus. Din păcate, astăzi s-a văzut o diferenţă mare de valoare şi nu se spune degeaba că Zalăul este o echipă foarte bună, foarte bine organizată, bine pregătită şi cu şanse mari la titlu. Felicit băieţii pentru modul in care au abordat jocul acesta, poate ne trebuia mai mult curaj, mai multă indrăzneală pentru a fi luat măcar un set, a precizat tehnicianul Craiovei.

De cealaltă parte, antrenorul Rematului, Mariusz Sordyl, a afirmat: De fiecare dată cand jucăm cu Craiova, ne aşteptăm la un meci dificil. Imi place cum joacă această echipă. Serviciul a mers bine, mă bucur că am făcut preluarea bine şi este foarte uşor să joci cand faci bine preluarea. A fost destul de uşor pentru noi să ne facem jocul pentru că echipa gazdă a jucat cu mingi inalte, şi astfel ne-au permis să jucăm mingi rapide. Mă bucur, pentru că a fost un meci bun pentru noi.

In urma celor două victorii, Remat Zalău a obţinut calificarea in semifinale fără a mai fi nevoie de meciul al treilea, care ar fi avut loc miercuri, la Zalău. Nagy şi compania vor avea astfel o săptămană la dispoziţie pentru a pregăti duelurile din penultimul act al campionatului, unde vor intalni una dintre echipele VCM LPS Piatra Neamţ şi Unirea Dej. După primele două jocuri scorul pe meciuri este egal, 1 – 1. Nemţenii s-au impus miercuri, pe teren propriu cu 3 – 1, scor cu care dejenii au caştigat, pe teren propriu, duelul de sambătă. Partida decisivă dintre cele două echipe este programată miercuri, la Piatra Neamţ.

SCMU Craiova: Vanătoru, Briscan, Ion, Rus, Ciortea, Bala, Gavrilovic – libero. Au mai evoluat: Teleleu, Todor şi Ghionea. Antrenor: Dan Pascu

CS Remat Zalău: Terzis, Nagy, Mihalcea, Massinatori, Mărieş, Sarikeisoglou, Feher – libero. Au mai evoluat: Stoian şi Laza. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »