Readuse cu picioarele pe pamant

Magazin Salajean 8 februarie 2010 0

Readuse cu picioarele pe pamantDupa ce a impresionat in urma cu o saptamana, prin victoria obtinuta la Baia Mare, HC Zalau a dezamagit sambata, pierzand la o diferenta de un gol in fata unei echipe ce lupta pentru evitarea retrogradarii

Universitatea Resita – HC Zalau 24 – 23 (12 – 11)

Universitatea Resita: Paula Teodorescu, Cristina Bobeica, Bianca Anghelescu – Mirela Toma (10), Anisoara Marcu (4), Laura Roiban (3), Costela Lazar (2), Claudia Hategan (2), Claudia Rupa (1), Calina Calu (1), Maria Criclevit (1), Loredana Iancu, Renata Barz, Maria Turnea. Antrenori: Florin Pera si Liviu Viasu.

HC Zalau: Mirela Nichita, Mihaela Cheta – Adriana Holhos (6), Alina Czeczi (6), Nicoleta Molfea (5), Georgiana Coadalata (4), Florina Turcas (2), Oana Bidascu, Maria Cristoaica, Ana Maria Somoi, Crina Ailincai, Roxana Rob, Andrada Trif, Mihaela Viscreanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Radulescu.

In urma cu o etapa, HC Zalau avea sa dea peste cap toate pronosticurile si sa invinga, in deplasare, HCM Baia Mare, o echipa care lupta pentru a obtine un loc in cupele europene. Etapa de sambata, care a fost prima din returul campionatului, nu a mai fost la fel de reusita pentru handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici. Cu o evolutie destul de modesta, dar si dezavantajate in cateva randuri de cei doi arbitri, Claudiu Belean (Mures) si Valentin Calina (Arges), handbalistele zalauane s-au intors fara niciun punct de la Resita.

Interesant este ca HC Zalau a condus cam tot timpul, atat in prima parte, cat si in repriza secunda pana spre final, cand, de la 9 – 10, scorul pauzei a devenit 12 – 11, iar pe final de meci, de la 21 – 23, rezultatul a fost 24 – 23. S-a mers cap la cap inca de la inceputul meciului, insa, dupa 2 – 2, HC Zalau a trecut in avantaj in minutul zece (2 – 4).

Patru minute mai tarziu, gazdele au intors rezultatul in favoarea lor (5 – 4), insa nu pentru mult timp, fiindca zalauancele au trecut din nou la conducere (5 – 6). Diferenta a crescut din nou la doua goluri in minutul 20 (6 – 8), insa, cu patru minute inainte de finalul primei parti, resitencele au restabilit egalitatea (10 – 10), apoi au trecut in avantaj (12 – 10) in minutul 29. Dupa 12 – 11 la pauza, Zalaul a intors din nou rezultatul (12 – 13), iar in minutul 37 era tot in avantaj (15 – 16). Dupa 17 – 18 in minutul 40, gazdele au revenit si au dus scorul la 20 – 18. Au urmat insa patru reusite consecutive ale zalauancelor, iar scorul a devenit 20 – 22.

HC Zalau avea un avans de doua goluri si in minutul 55 (21- 23), dupa care au urmat doua goluri ale gazdelor, care au inchis tabela. Ciudat sau nu, important este ca HC Zalau a pierdut sambata doua puncte extrem de importante, chiar daca, in urma rezultatelor din celelalte partide a ramas tot pe pozitia a patra. In etapa viitoare, programata sambata, HC Zalau va primi vizita echipei HC Otelul Galati, in fata careia a pierdut in tur cu scorul de 27 – 25.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »