Reacţii după eşecul Zalăului de la Metz

HC Zalău a pierdut cu scorul de 15 – 34 partida cu Metz Handbal (Franţa), din manşa tur a semifinalei Cupei EHF, nemaiavând practic nicio şansă la calificarea în finala competiţiei.

Managerul Gheorghe Tadici este de părere că există mai multe motive care au dus la acest eşec usturător. „Atât eu, cât şi jucătoarele ne asumăm rezultatul final, însă există mai multe motive care au dus la această înfrângere. În primul rând, diferenţa de buget dintre cele două echipe este foarte mare, iar când vorbeşti de diferenţă de buget, vorbeşti şi de diferenţă de valoare. Metz are opt jucătoare străine, vârfuri de echipe naţionale, iar noi nu ne-am permite să transferăm nici măcar două dintre ele. Avem jucătoare cu experienţă, dar care, în acest meci, nu au demonstrat acest lucru, iar altele, fără experienţă, care s-au pierdut încă de la încălzire, când au văzut atmosfera din sală. Francezii au făcut o coregrafie cum rar se poate vedea la un meci de handbal. Întreaga sală a încurajat echipa pe tot parcursul meciului”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul zălăuan este de părere că datele problemei ar fi fost cu totul altele dacă Metz nu dispunea de cele opt straniere. „Dacă ar fi scos din echipă cele opt straniere, am fi jucat de la egal la egal cu ele. Este greu însă să emiţi pretenţii în faţa unei echipe care are toate posturile dublate, unele chiar triplate şi au avut tot timpul prospeţime în joc. Este clar însă că, în stitul nostru balcanic, vom analiza doar rezultatul final, nu şi aspectele care au dus la această diferenţă. Cred că ar trebui să ne bucurăm că jucăm a doua semifinală consecutivă în cupele europene, chiar dacă rămâne regretul că nu ne putem ridica la nivelul unei echipe cum este Metz”.
Tadici şi-a criticat şi o parte dintre jucătoare, pentru evoluţia modestă pe care au avut-o. „Nu înţeleg atitudinea unor jucătoare din ehipa noastră atât pe faza de finalizare, cât şi în apărare. Am avut în repriza a doua 5 – 6 situaţii bune de a marca şi, în loc să înscriem noi, au marcat adversarele. Majoritatea dintre jucătoare nu au mai jucat într-o asemenea sală şi sub o asemenea presiune din partea publicului, iar acest lucru s-a văzut în evoluţia lor. Metz are o sală cu peste 5.000 de locuri şi cu 29 de vestiare, iar noi nu am fost în stare să punem nici măcar o suprafaţă bună de joc. Au fost cu totul alte interese, ceea ce se poate şi vedea, din moment ce, după nici un an, cade tencuiala de pe pereţi”, a mai afirmat managerul echipei zălăuane.
Preşedintele echipei Metz, Thierry Weizman, consideră că, după victoria în faţa Zalăului, formaţia sa se află „cu un picior şi cu patru degete de la celălalt picior în finala Cupei EHF”. Acesta a mai spus că un mare merit pentru victoria clară a franţuzoaicelor îl au cei peste 5.000 de suporteri care, duminică seara, au umplut până la refuz Arena din Metz.
După succesul de duminică, Metz este foarte aproape de prima finală europeană din istoria clubului.
Partida retur este programată duminică, 14 aprilie, în Sala Sporturilor din Zalău, de la ora 18, însă HC Zalău mai poate ajunge doar printr-un miracol în finala Cupei EHF.

5 Thoughts to “Reacţii după eşecul Zalăului de la Metz”

  1. Anonim

    mda, francezii au buget, sala, jucatoare, etc. dar mai au ceva ceea ce noi nu avem: ANTRENOR!! cu handbalul din anii 90′ nu ai cum sa castigi, si sa ai buget de 5 mil de euro!! pensia, pensia!!!ca sa nu zic demisia, in curand nationala va arata la fel

  2. coco

    hai sa nu ne laudam cu 2 semifinale in 2 ani, ca pare totusi un rezultat mincinos. Chiar cu Itxako, daca jucam un meci la ele, oare ne calificam ? ca nu e mare branza sa elimini echipe fara bani, cu care joci ambele meciuri acasa. Si daca imi amintesc bine si anul trecut am facut aceeasi figura, am jucat in semifinale ambele meciuri acasa. Pai asa mare performanta facem, n-am ce zice. Iar cum de o echipa mai normala, ne face de rusine.

  3. Cunascator

    Dle anonim ramai doar atat : Un anonim . Cu habndbalul din 90 am iesit campioni de 3 (teri) ori, dupa 2000, am terminat pe podium de 8 ori , am jucat 9 semifinale si 2 finale .. Cati se pot mandri cu rezultatele acestei echipe? Pt tinre e greu sa citesti C.V ul acestei echipe dar sa-l si parcurgi . Dar anonimi raman anonimi , pe desupra si frustrati iremediabil …

  4. Andrei

    Corect nascatorule, Cv-ul este impresionant si am avut performante destul de bune prin Europa, insa declinul handbalului romanesc este evident.
    Intotdeauna de vina vor fi bugetele, salile, spectatorii, arbitrii etc si noi saracii suntem imaculati si puri. Trebuie sa acceptam ca suntem o echipa mica (sau cu mega vedete reciclate vezi Oltchim) si vom ramine cu amintirile frumoase despre sportul romanesc in general, povestind nepotilor ce echipe aveam acu 20,30,40 de ani. Trebuie sa ne acceptam soarta si sa ne bucuram cum putem de ce mai avem…caci in curind…

  5. dan

    mai fetelor handbalistele zalauanilor veti fi mereu

Leave a Comment