Razvan Pop, dublu medaliat la Campionatele Nationale de juniori II

Magazin Salajean 29 iulie 2008 0

Razvan Pop, dublu medaliat la Campionatele Nationale de juniori II

La finalul saptamanii trecute au avut loc pe Stadionul Dinamo din capitala Campionatele Nationale de juniori II, la care au participat doi atleti de la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau si sase sportivi de la Clubul Sportiv Scolar Zalau. Dintre cei doi sportivi de la LPS Avram Iancu, Razvan Pop (foto dreapta, in tricou albastru) si Cristian Somai, antrenati de Teodor Bidian, cele mai bune rezultate au fost obtinute de primul atlet. Pop a fost medaliat cu bronz in proba de 1.500 de metri, insa antrenorul acestuia spunea inaintea concursului ca spera sa castige aceasta proba. Antrenorul Bidian ne-a declarat ca sportivul sau nu a respectat indicatiile sale, iar pe final a fost depasit de doi sportivi. Primul loc a fost ocupat de pitesteanul Valentin Carnaru, sportiv ce a concurat la Campionatele Mondiale si la Campionatele Balcanice de juniori II. Acesta a inregistrat un timp de 4 minute, iar pe pozitia secunda s-a clasat Preda, din Targoviste, cu un timp de 4 minute, 2 secunde si 90 de sutimi. Zalauanul Razvan Pop a fost foarte aproape de locul doi, inregistrand timpul de 4 minute, 3 secunde si 10 sutimi. Daca la 1.500 de metri nu a obtinut tocmai locul dorit, Razvan Pop a facut o cursa foarte buna la 3.000 de metri, unde s-a clasat pe locul doi la final, fiind medaliat cu argint. Acesta a fost depasit de botoseneanul Strambu. Pop si-a doborat recordul de anul trecut, cand a inregistrat timpul de 8 minute si 57 de secunde, in acest an stabilind timpul de 8 minute si 44 de secunde. Celalalt reprezentant al LPS Avram Iancu Zalau, Cristian Somai a luat startul in proba de 800 de metri, stabilind record personal cu timpul de 2 minute si o secunda. Razvan Pop va lua startul si la Campionatele Nationale de juniori I, ce vor avea loc azi si maine, tot pe Stadionul Dinamo din capitala. La acest concurs vor mai participa Ionut Baltan si Marius Niculas.

Ioana Dan, marea surpriza a CSS Zalau

Tot la Campionatele Nationale de juniori II au mai participat si sase atleti de la Clubul Sportiv Scolar Zalau: Ioana Dan, Alina Horoi, Balint Beata, Dan Mirsidan, Anamaria Sarb si Ioan Sauca. Cea mai mare surpriza la acest concurs a produs-o Ioana Dan, care, cu toate ca practica atletismul de numai 10 luni a reusit sa obtina medalie de bronz in proba de 5.000 de metri. Sportiva zalauanca a alergat si in proba de 3.000 de metri, clasandu-se pe locul 5 la aceasta proba. Ioana este o fata care a demonstrat ca a meritat investitia pe care am facut-o pana acum cu ea si cu siguranta va avea o evolutie foarte buna si la concursurile viitoare, a declarat Andrei Radu Rus. Atleta este originara din satul Doh, comuna Maeriste.

Alina Horoi si Balint Beata au concurat in proba de sulita, prima clasandu-se la final pe cinci, iar cea de-a doua, pe locul sase. Dan Mirsidan s-a clasat pe locul sapte la 2.000 de metri obstacole si pe locul 11 la 3.000 de metri plat. Anamaira Sarb a obtinut locul sase in proba de 1.500 de metri, in timp ce Ioan Sauca a ocupat locul 10 la 1.500 de metri si locul 14 in proba de 3.000 de metri. Cei sase sportivi vor participa azi si maine si la Campionatele Nationale de juniori I, iar, pe langa acestia, CSS Zalau il va avea ca reprezentant la Nationalele de juniori I pe Cosmin Ardelean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »