Razvan Pop a castigat doua medalii de argint la nationalele de sala

Magazin Salajean 16 martie 2010 0

Razvan Pop a castigat doua medalii de argint la nationalele de sala

Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau a avut doi reprezentanti la Campionatele Nationale de atletism, desfasurate in sala, la finalul saptamanii trecute, la Bucuresti. Razvan Pop (junior I), sportiv pregatit de Teodor Bidian, a concurat pentru prima data in acest an in proba de 1.500 de metri, cursa pe care a incheiat-o pe pozitia secunda, cu timpul de 3 minute, 56 de secunde si 19 sutimi.

Zalauanul a fost depasit de targovisteanul Daniel Preda, care a terminat cursa cu timpul de 3 minute, 54 de secunde si 88 de sutimi. Razvan Pop a stabilit si record personal, ultimul sau timp in aceasta cursa fiind de 3 minute si 59 de secunde. Atletul zalauan a luat startul si in cursa de 3.000 de metri, pe care a terminat-o tot pe pozitia secunda, cu timpul de 8 minute, 36 de secunde si 40 de sutimi. Si in aceasta cursa, Razvan Pop a fost depasit tot de Daniel Preda, timpul acestuia fiind cu 4 secunde si 2 sutimi mai bun decat al zalauanului. De mentionat ca targovisteanul a devenit in acest an campion national si la seniori.

La 1.500 de metri, Razvan a facut o cursa buna, stabilind si record personal. In a doua zi, la 3.000 de metri s-a vazut oboseala. Totusi, sunt multumit de evolutia lui. Anul a inceput foarte bine pentru el, a declarat antrenorul sportivului, Teodor Bidian. Razvan Pop se afla si in vederile antrenorului de la lotul national, astfel ca din 1 aprilie va incepe la Felix pregatirea cu lotul national, urmand sa participe la selectia pentru Campionatul Mondial din luna iulie, din Canada. Pentru a putea participa la mondiale, atletul zalauan trebuie sa-si indeplineasca baremul de 9:10,00 in proba de 3.000 de metri obstacole.

Al doilea reprezentant LPS Avram Iancu Zalau, Cristian Somai, s-a clasat pe locul 34 in proba de 400 de metri, iar cursa de 800 de metri a terminat-o pe locul 11, stabilind record personal cu timpul de 2 minute si 84 de sutimi.

Si CSS Zalau a avut doi reprezentanti la Campionatele Nationale de sala, Ioana Dan si Dan Mirsidan. Ioana Dan a terminat pe locul noua atat cursa de 1.500 de metri, cat si cea de 3.000 de metri, in timp ce Dan Mirsidan s-a clasat pe pozitia a 13-a la finalul cursei de 1.500 de metri, iar cea de 3.000 de metri a incheiat-o pe locul 12.

Saptamana trecuta a avut loc si Campionatul National de aruncari lungi, la care a participat Balint Beata (junioara 1), de la LPS Avram Iancu Zalau. Aceasta a participat in proba de aruncare a sulitei, in prima zi terminand pe locul cinci la tineret, cu o aruncare de 33, 36 metri, iar in a doua zi, la junioare 1 a ocupat locul patru cu o aruncare ce a masurat 36,36 metri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »