Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: „Am toată încrederea că Daniel Sabou va continua proiectele începute la AJF Sălaj”

Cele 47 de cluburi afiliate la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj şi-au ales sâmbătă noul şef al fotbalului sălăjean, persoană cu care va colabora în următorii patru ani. 46 de delegaţi ai cluburilor din Ligile a IV şi a V-a, dar şi de la cele de copii şi juniori s-au prezentat la Adunarea Generală în care au avut de ales între fostul arbitru asistent Ioan Onicaş, actual preşedinte al Federaţiei de Minifotbal din România şi Daniel Sabou, managerul clubului Viitorul Zalău.
Ambii candidaţi şi-au prezentat proiectele în faţa reprezentanţilor cluburilor din judeţ, după care delegaţii au votat, timp în care vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Octavian Goga, prezent la eveniment, a vorbit despre proiectele pe care le are fotbalul românesc, dar şi despre colaborarea cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal.
Daniel Sabou a fost ales noul preşedinte al AJF Sălaj cu 26 de voturi pentru şi 19 împotrivă, un buletin de vot fiind declarat nul.
În ciuda faptului că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, se află într-o strânsă relaţie cu Ioan Onicaş, conducătorul fotbalului românesc consideră că Daniel Sabou are puterea de a schimba în bine imaginea fotbalului sălăjean. „Întâi de toate, vă rog să îmi permiteţi să îl felicit şi prin intermediul publicaţiei dumneavoastră pe domnul Daniel Sabou pentru rezultatul obţinut la alegerile desfăşurate recent de AJF Sălaj. Am toată încrederea că noul preşedinte va continua proiectele începute la nivelul asociaţiei şi va implementa cu succes noi programe menite să dezvolte mai puternic fenomenul fotbalistic la nivelul judeţului”, a afirmat preşedintele Răzvan Burleanu.
Întrebat cum ar trebui să arate fotbalul la nivel de judeţ în următorii patru ani, şeful fotbalului românesc consideră că „dezvoltarea fotbalului de bază, creşterea substanţială a numărului de jucători prin atragerea copiilor şi tinerilor către acest sport, respectarea unui climat competiţional dedicat performanţei şi găsirea unor surse permanente de finanţare sustenabilă reprezintă principii care ar trebui să călăuzească, fără excepţie, activitatea oricărei asociaţii judeţene”.
Răzvan Burleanu a fost prezent la Zalău în vara anului trecut, fiind plăcut impresionat de faptul că sportul are un rol important în strategia de dezvoltare a municipiului Zalău. „Am fost încântat să descopăr în urma întâlnirii cu autorităţile locale din Zalău, din urmă cu câteva luni, că sportul este una din priorităţile agendei de lucru. M-am bucurat nespus în toamna anului trecut când 12 reprezentanţi ai noii generaţii de jucători din Sălaj au reprezentat judeţul la trialul organizat de Federaţia Română de Fotbal la Oradea. Sunt, aşadar, toate premisele ca tradiţia fotbalului din Sălaj să se lege de performanţe ale prezentului şi ale viitorului”, a mai precizat Răzvan Burleanu.
Preşedintele ales în primăvara anului trecut în fruntea tofbalului românesc a dat asigurări că AJF Sălaj va beneficia în perioada următoare de susţinerea Federaţiei Române de Fotbal. „Vă pot asigura de faptul că Federaţia Română de Fotbal va continua să îşi consolideze poziţia de implicare totală în dezvoltarea fotbalului din teritoriu, poziţie pe care ne-am configurat-o încă de la începutului misiunii noastre. Fotbalul din Sălaj va beneficia de toată atenţia şi asistenţa fiecărui membru din echipa FRF de la Bucureşti, fie că va fi vorba, în viitorul apropiat, de dezvoltarea fotbalului de bază, formare profesională, finanţări pe proiecte speciale sau suport pe zonele de comunicare, proiecte europene ori dezvoltare instituţională”, a conchis preşedintele FRF.

Leave a Comment