Rares Moldovan – vicecampion national la sah

Magazin Salajean 10 august 2011 0

Rares Moldovan - vicecampion national la sah

Sahistul zalauan Rares Moldovan, elev in clasa a VI-a la Scoala Generala Gheorghe Lazar din Zalau si legitimat la LPS Satu Mare, a participat de curand la Campionatul National de sah, pe echipe, rezervat juniorilor. Acesta a avut ca parteneri doi satmareni, Doru Doros si Alex-Emanuel Geiger. Concursul a avut loc la Iasi, fiind prezente echipe din cele mai puternice centre de sah din Romania: Iasi, Timisoara, Ploiesti, Galati, Targu Mures, Brasov si Satu Mare.

Echipele au fost impartite pe categorii de varsta: sub 8 ani, sub 10 ani si sub 12 ani, toate fiind alcatuite din trei sportivi.

Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: sah clasic (maxim 4 ore de joc pentru o partida), sah rapid (maxim 50 de minute pentru o partida) si sah fulger (maxim 10 minute pentru o partida), pe durata a cate 7 runde pentru fiecare din cele 3 sectiuni.

Sahistul zalauan Rares Moldovan, care se pregateste cu antrenoarea Csilla Sajter, a avut o evolutie buna la toate cele trei sectiuni. La sah clasic a obtinut 5,5 puncte din 7 posibile, la sah rapid 5 puncte din 7 posibile, iar la sah fulger a castigat toate cele 7 puncte, realizand cel mai bun procentaj din concurs: 100%.

Antrenoarea Csilla Sajter a tinut sa-l felicite la final pe sahistul zalauan pentru rezultatele obtinute, afirmand ca acestea rasplatesc efortul depus de sportiv la antrenamente, dar si al celor care contribuie la buna pregatire a copiilor si juniorilor din Zalau, al caror decan de varsta este chiar Rares Moldovan.

Aceasta a tinut sa multumeasca si sponsorului, CS Group Metal Traiding SRL, care asigura resursele financiare pentru pregatirea sportivului si participarea acestuia la concursuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »