Rares Moldovan, printre cei mai buni sahisti (juniori) din Romania

Magazin Salajean 28 decembrie 2010 0

In urma rezultatelor obtinute in acest an, sahistul zalauan Rares Moldovan, in varsta de 11 ani, a obtinut calificarea in finala Grand Prix Junior 2010, alaturi de cei mai buni sapte sahisti (juniori) din Romania, care au fost prezenti in acest an la Campionate Europene si Mondiale. Din ceilalti sapte finalisti, sase au fost din Capitala, iar al VII-lea, din Mangalia.

Rares a avut un start foarte bun, acumuland 2,5 puncte in patru partide, printre care si o remiza cu favoritul numarul unu. Insa, lipsa de experienta la un concurs de asemenea anvergura si-a spus cuvantul. Chiar si asa, locul sase obtinut de Rares Moldovan ii da acestuia increderea necesara sa abordeze cu aceeasi seriozitate competitiile care urmeaza. Copiii au primit la final diplome, medalii si premii in bani.

Sahistul zalauan este sustinut atat in pregatire, cat si la competitii de firma Group Metal Trading.

Tot in aceasta luna s-a desfasurat la Satu Mare Cupa Viesmann la sah pentru juniori. Au participat 29 de copii cu varste intre 6 si 10 ani din Sighetul Marmatiei, Oradea, Cluj, Baia Mare, Satu Mare si Zalau. Orasul de sub Meses a fost reprezentat de Laurentiu Ardelean, care, dupa un start ezitant a reusit sa revina, castigand ultimele doua partide si obtinand locul 5 la categoria 9 – 10 ani baieti. Copiii au primit cupe, medalii si diplome din partea sponsorului Viesmann Romania.

Au fost felicitati toti copiii care, in ciuda altor tentatii foarte mari, au ales sa studieze sahul, un sport care le poate aduce multe bucurii si satisfactii in viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »