Pugilistul Sorin Tout şi-a asigurat bronzul la Naţionale

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova este, în aceste zile, gazda Campionatului Naţional de box, rezervat cadeţilor, competiţie la care, Clubul Sportiv Municipal Zalău participă cu patru sportivi: Ovidiu Bican (cat. 44 kg.), Sorin Tout (cat. 50 kg.), Călin Covaciu (cat. 54 kg.) şi Dobay Benjamin (cat. 62 kg.). Primii trei sportivi sunt pregătiţi de Ioan Dragoş, iar ultimul este antrenat de Ioan Popa.

Primii doi au intrat în competiţie în prima zi, iar Sorin Tout chiar a avut o evoluţie foarte bună, câştigâd la puncte meciul cu Maria Cătălin (CSM Craiova). „Tout a boxat foarte bine, a condus în toate trei reprizele şi s-a impus la puncte”, ne-a declarat Ioan Dragoş.
Pugilistul de la CSM Zalău a intrat în posesia medaliei de bronz, în urma acestei victorii, iar vineri va întâlni, în semifinale, un pugilist din Brăila.
Ovidiu Bican a avut ghinionul de a întâlni în primul tur un sportiv din Oradea, câştigătorul ediţiei din acest an a Cupei României, la categoria 44 de kilograme.
Joi seara vor intra în concurs şi ceilalţi doi zălăuani. Călin Covaciu va boxa împotriva unui bucureştean, în cadrul categoriei 54 de kilograme, în timp ce Dobay Benjamin se va duela cu un sportiv din Târgovişte.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional participă 175 de pugilişti, care se duelează la 17 categorii de greutate, de la cluburile: Voinţa Oneşti, Steaua Bucureşti, Litoral Mangalia, CSM Ploieşti, CS Giurgiu, Torpedo Zărneşti, CSM Zalău, „U” Cluj, Petrolul Ploieşti, CFR Craiova, CSM Craiova, CS Voluntari, CSM Sibiu, Total Box Bucureşti, CS Călăraşi, CSM Oradea, CSM Reşiţa, Voinţa Oneşti, CFR Iaşi, CS Box Slatina, Dinamo Bucureşti, CS Târgovişte şi CS Brăila.

Leave a Comment