Pugilistul Sorin Tout, la prima medalie naţională

Prezent pentru a doua oară la un Campionat Naţional, pugilistul zălăuan, Sorin Tout, a devenit vicecampion naţional la categoria cadeţi.

Sportivul antrenat de Ioan Dragoş a participat săptămâna trecută la gala de box desfăşurată la Craiova, iar evoluţia sa a fost una foarte bună la categoria 50 de kilograme, fiind învins doar în finală, de sibianul Claudiu Covaciuc.
În primul meci, sportivul legitimat la CSM Zalău s-a duelat cu un pugilist de la CSM Craiova, Marian Cătălin, pe care l-a învins la puncte, după ce a condus în toate cele trei reprize. Evoluţia zălăuanului a fost chiar mai bună în semifinale, Tout câştigând prin KO în repriza a II-a, în faţa brăileanului Adrian Baciu.
„Sportivul din finală a fost mai bine pregătit şi cu mai multă experienţă, dar rezultatul obţinut de Sorin Tout este unul care mă mulţumeşte”, ne-a precizat antrenorul Ioan Dragoş.
CSM Zalău a mai avut trei reprezentanţi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional rezervat cadeţilor.
La categoria 44 de kilograme, Ovidiu Bican l-a întâlnit pe câştigătorul din acest an al Cupei României, un sportiv din Oradea, în faţa căruia a fost nevoit să se vadă învins.
Benjamin Dobay, sportiv pregătit de Ioan Popa, a fost eliminat tot în primul meci, la categoria 62 de kilograme, acesta pierzând prin abandon în repriza a II-a în faţa Ionuţ Naie, de la CS Târgovişte.
Nici Călin Covaciu nu a putut trece de primul adverdar la categoria 54 de kilograme, pierzând la puncte meciul cu Alexandru Dragomir, de la Total Box Bucureşti.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional au fost prezenţi aproximativ 175 de pugilişti, care s-au duelat la 17 categorii de greutate, de la cluburile: Voinţa Oneşti, Steaua Bucureşti, Litoral Mangalia, CSM Ploieşti, CS Giurgiu, Torpedo Zărneşti, CSM Zalău, „U” Cluj, Petrolul Ploieşti, CFR Craiova, CSM Craiova, CS Voluntari, CSM Sibiu, Total Box Bucureşti, CS Călăraşi, CSM Oradea, CSM Reşiţa, Voinţa Oneşti, CFR Iaşi, CS Box Slatina, Dinamo Bucureşti, CS Târgovişte şi CS Brăila.

Leave a Comment