Pugilistul Paul Magdaş, în sferturile Campionatului Naţional de Box

Clubul Sportiv Municipal Zalău a deplasat doi sportivi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat seniorilor, eveniment ce are loc la Iaşi. Adrian Rus şi Paul Magdaş sunt cei doi pugilişti antrenaţi de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea ce reprezintă judeţul la „Naţionalele” din acest an. Adrian Rus a fost eliminat încă din primul meci la categoria 69 de kilograme, lispa de experienţă a zălăuanului la un astfel de eveniment spunându-şi cuvântul.

Paul Magdaş a avut, însă, un debut convingător, învingându-l la categoria plus 91 de kilograme pe experimentatul Liviu Ungureanu, un sportiv cu 19 ani mai în vârstă. În urma victorie, Magdaş s-a caificat în sferturile de finală unde se va duela cu ieşeanul Ştefan Lătescu. Pentru Magdaş este prima prezenţă la un Campionat Naţional rezervat seniorilor, astfel că şi prezenţa în semifinale, mai ales după o victorie în faţa unui sportiv mult mai experimentat este deja o realizare.

Tot la Iaşi este programată joi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Box privind alegerea unei noi conduceri, eveniment la care va participa şi directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, cel care ocupă funcţia de vicepreşedinte al FRBox, având şanse reale să obţină un nou mandat. În 2016, când a obţinut primul mandat de vicepreşedinte, Mureşan a fost ales de 96 dintre cei 129 de membri afiliaţi, acesta ocupând şi postul de preşedinte al Colegiului Central al Arbitrilor din România.

13 canndidaţi au fost admişi pentru funcţiile de membri în cadrul Biroului Federal, printre ei numărându-se şi zălăuanul Viorel Plosca.

 

Leave a Comment