Pugiliştii zălăuani au dat bine cu pumnul la Cupa României de la Brăila

Număr record de participanţi la ediţia din acest an a Cupei României la box, rezervată juniorilor şi desfăşurată săptămâna trecută, la Brăila. 156 de pugilişti au urcat în ring la 13 categorii de greutate, cei mai mulţi fiind înscrişi la categoria 46 de kilograme.
Clubul Sportiv Municipal Zalău a participat cu patru sportivi la evenimentul de la Brăila: Cristian Pece (cat. 63 kg.), Dan Maioş (cat. 67 kg.), Darius Forai (cat. +80 kg.) şi Paul Magdaş (cat. 80 kg). Primii trei sportivi sunt elevi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, iar Magdaş, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din municipiu.
Cele mai bune rezultate le-au avut pugiliştii care au boxat la categoriile grea şi supergrea, Paul Magdaş şi Darius Forai, ambii fiind medaliaţi cu argint.
Paul Magdaş a învins doi adversari până în finala competiţiei, unde a pierdut, la puncte, în faţa pugilistului Daniel Anca, de la CSM Reşiţa. În primul meci, zălăuanul l-a învins pe Niţă de la Metrorex Bucureşti, iar în al doilea meci, a trecut de Ioan Petru, de la CSM Craiova.
Darius Forai a fost nevoit să susţină trei meciuri până în finala categoriei plus 80 de kilograme. Lupescu, din Târgu Jiu, Niţă, din Buzău şi Stan de la Steaua Bucureşti sunt pugiliştii de care sportivul zălăuan a trecut în primele trei meciuri. În finală, Forai a pierdut în faţa pugilistului Vlad Preda, din Tulcea.
„Ambii sportivi au avut o comportare bună şi sunt mulţumit de rezultatele lor. La ediţia din acest an, a fost un număr mare de participanţi, iar rezultatele sportivilor mei îmi dau speranţe în viitor. Dan Maioş practică box de doar patru ani, dar a făcut progrese foarte mari în această perioadă, de aceea am şi decis să duc la Cupa României. Sper într-o evoluţie mai bună a lui la Campionatul Naţional, chiar la obţinerea unei medalii”, a afirmat antrenorul Ioan Popa.
„Boxul la Brăila înseamnă tradiţie, iar Cupa României de săptămâna trecută este a treia competiţie pe care cei de acolo o organizează în acest an. Doi dintre sportivii noştri au reuşit să ajungă până în faza finală a competiţiei, obţinând două medalii de argint. În cei doi sportivi ne punem bazele şi în viitor, la Campionatul Naţional, deoarece, rezultatele de la Cupa României nu punctează în clasamentul cluburilor. Este, practic, o competiţie de verificare pentru Campionatul Naţional”, a declarat şi Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Box.
Cupa României rezervată juniorilor a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Box Brăila şi Federaţia Română de Box.
În perioada 21 – 26 mai, Sala Sporturilor din Zalău va găzdui ediţia din acest an a Cupei României la box, rezervată cadeţilor.

Leave a Comment