Pugiliştii zălăuani au cucerit două centuri la „Memorialului Dorin Filip” de la Rovinari

Sala Sporturilor din Rovinari (Gorj) a fost sâmbătă gazda ediţiei a III-a a “Memorialului Dorin Filip”, eveniment ce mai poartă numele şi de “Centura de Aur”. 14 cluburi au fost prezente la această gala de box, printre care şi Clubul Sportiv Municipal Zalău. Clubul zălăuan a participat cu sportivi ce au concurat la junior şi tineret, dar în ring a urcat şi Adrian Popuţea, sportiv şi antrenor în cadrul clubului, care a evoluat la seniori. Popuţea a concurat la categoria plus 91 de kilograme, învingându-l la puncte pe Emanuel Mican, de la Dinamo Bucureşti, fost campion national la tineret.
Un rezultat notabil a obţinut şi Paul Magdaş, care s-a clasat pe primul loc la categoria 91 de kilograme – tineret, învingându-l înainte de limită pe Robert Marcu, de la CS Jiul Rovinari 2016.
“A fost un turneu puternic, cu sportivi valoroşi, o parte dintre ei foşti campioni naţionali. Delegaţia noastră a fost mai numeroasă, dar, per ansamblu, sunt mulţumit şi de cei care nu au reuşit să-şi învingă adversarii”, a declarat Adrian Popuţea.
Alături de cluburile din România au mai fost prezente echipe din Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova, dar la eveniment a participat şi lotul national de juniori al României.
Gala internaţională de la Rovinari a fost şi un prilej de verificare pentru pugiliştii de la CSM Zalău care activează la tineret, având în vedere că în perioada 3 – 7 octombrie sunt programate la Târgu Mureş Campionatele Naţionale de Box rezervate tineretului.
“Vom participa cu trei sportivi: Adrian Rus (cat. 69 kg), Paul Magdaş (cat. 91 kg) şi Darius Forai (cat. +91 kg), iar obiectivul clubului este să cucerim două medalii”, a mai afirmat Popuţea.
La turneul de la Rovinari au fost prezente şi oficialităţi ale boxului românesc: Vasile Cîtea – preşedintele FRB, Dorel Simion – secretarul FRB, dar şi fostele mari glorii, Mihai Leu şi Francisc Vaştag.
CSM Zalău s-a numărat şi printre cluburile participante la Campionatul Naţional rezervat juniorilor, eveniment desfăşurat în urmă cu două săptămâni, la Piatra Neamţ. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Denis Stoica, la categoria 66 de kilograme, care a cucerit medalia de bronz, fiind învins în semifinale de un component al lotului national.

Leave a Comment