Programul „Campioni în şcoală, liceu şi universitate” a ajuns şi la Grupul Şcolar din Sîg

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat la finalul săptămânii trecute programul „Campionii în şcoală, liceu şi universitate”, unul prin care se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi studenţi spre activităţile sportive. Programul se derulează în parteneriat cu Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, iar prima acţiune de acest gen desfăşurată în Sălaj a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, la Şcoala Gimnazială din Cuzăplac, unde este profesor de educaţie fizică şi sport Călin Marincaş, multiplul campion mondial la karate tradiţional.
A doua acţiune derulată în Sălaj în cadrul programului „Campionii în şcoală, liceu şi universitate”, a avut loc în luna decembrie, la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida, unde practicanul de arte marţiale, Călin Marincaş, le-a prezentat elevilor şi profesorilor prezenţi şi o demonstraţie de karate.
A treia acţiune a avut-o ca protagonistă pe atleta Paula Todoran, reprezentanta Sălajului la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, cea din 2016, de la Rio de Janeiro. Cea mai bună sportivă din Sălaj în sporturile olimpie şi-a revăzut şcoala unde a urmat clasele primare, acţiunea desfăşurându-se la Şcoala Gimnazială din Românaşi.
DJST Sălaj a organizat şi în acest an prima astfel de acţiune, programul „Campionii în şcoală, liceu şi universitate” fiindu-le prezentat marţi, 16 ianuarie, elevilor de la Grupul Şcolar din Sîg.
Aproximativ 250 de elevi din clasele I – XII au participat la evenimentul ce l-a avut protagonist pe Călin Marincaş.
„Am văzut la Grupul Şcolar din Sîg un campus şcolar ultramodern, a cărei construcţie a fost finalizată în urmă cu doi ani, formată din şcoală, sală de sport, ateliere de lucru pentru clasele profesionale, cantină şi două internate. La fel ca celelalte acţiuni, şi cea pe care am desfăşurat-o luni a fost una reuşită, cu o participare mare din partea elevilor. Sper ca în urma acţiunilor pe care le derulăm la nivel de Sălaj, elevii să conştientizeze cât de important este să practice sportul, indiferent că o fac la nivel de masă sau ajung la performanţă. Vreau să mulţumesc directorului Grupului Şcolar din Sîg, Margareta Vereş Pop, pentru sprijinul acordat, dar şi profesorului de educaţie fizică şi sport, Marius Palce”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj.
Programul „Campionii în şcoală, liceu şi universitate” este unic la nivel naţional şi se doreşte a fi o rechemare a copiilor şi tinerilor spre sportul de masă şi spre cel de performanţă.

Leave a Comment