Programare ciudata a Federatiei Romane de Handbal

Magazin Salajean 18 mai 2012 0

Programare ciudata a Federatiei Romane de HandbalDesi, initial, meciul dintre HC Dunarea Braila si HC Zalau se parea ca va avea loc doar la finalul lunii, dupa turneul de calificare al echipei nationale la Jocurile Olimpice, Federatia Romana de Handbal a anuntat miercuri ca partida se va juca luni, de la ora 18

Data stabilita de Federatia Romana de Handbal pentru disputarea meciului dintre HC Dunarea Braila si HC Zalau pare, cel putin ciudata. Meciul pentru stabilirea castigatoarei medaliilor de bronz a fost programat luni, 21 mai, de la ora 18, desi initial se discutase despre datele de 30 – 31 ale acestei luni. Managerul Gheorghe Tadici ne-a dazvaluit ca intentiona chiar sa le lase libere pe fete pana luni, acestea aflandu-se la recuperare in momentul in care au aflat data stabilita de FRH. Ieri (miercuri, n.r.) am fost anuntati ca vom juca luni meciul cu Braila. Initial, am vrut sa las fetele libere pana luni. Noroc ca am avut recuperare si o sedinta de analiza dupa meciul cu Craiova. Altfel, fetele care nu sunt din Zalau ar fi plecat spre casa si trebuia sa le intorc din drum. Nu cred ca aceasta data este potrivita pentru disputarea meciului dar ne supunem, nu avem ce face. Cred, totusi ca activitatea echipei nationale este mai importanta. Din punctul meu de vedere nu este bine ca vom juca acest meci luni. Data de 30 era mai accesibila pentru toata lumea. Asa, fetele risca accidentari si risca sa rateze turneul de calificare la Jocurile Olimpice, dar, probabil, fetele nu intra in vizorul selectionerului. Nu stiu care va fi randamentul fetelor daca echipa nationala joaca vineri, sambata si duminica jocuri amicale cu nationala Coreei de Sud. Nu stiu nici cum vor ajunge fetele la Braila. Nu este placut nici pentru ele sa vina de la Valcea la Braila, apoi sa plece la Bucuresti pentru deplasarea din Franta, a declarat, total dezamagit, tehnicianul zalauan.

Gheorghe Tadici: Nimeni nu a discutat cu Tolnai sau cu Tereza Paslaru. Sunt pure speculatii

Chiar daca, in unele publicatii a aparut deja faptul ca locul Mirelei Nichita in poarta Zalaului va fi luat de Talida Tolnai sau de Tereza Paslaru, managerul Gheorghe Tadici a declarat ca nimeni din club nu a luat legatura cu ele, ceea ce a aparut in presa fiind pure speculatii. Nimeni nu a vorbit cu Tolnai sau Tereza. Sunt pure speculatii. Nu exista aceste variante. In opinia mea, Tolnai va ramane la Oltchim. Eu unul nu am discutat cu ele. Nu cred ca clubul poate lua in calcul aceste variante, pentru ca fetele au contracte foarte mari si nu cred ca ar veni pe ochi frumosi la Zalau. Toata lumea da din gura si incita spiritele dar nimeni nu spune de unde sa facem rost de un buget care sa ne permita asemenea transferuri. Dintre toate finalistele din cupele europene noi am avut cel mai mic buget, de trei, patru, chiar cinci ori mai mic decat al oricarei alte finaliste, ne-a declarat antrenorul zalauan.

Indiferent daca va obtine sau nu medaliile de bronz, HC Zalau a avut in acest sezon un parcurs foarte bun, in special in cupele europene, insa, potrivit managerului Gheorghe Tadici, au aparut deja voci potrivit carora Zalaul ar fi putut castiga returul cu Lada Togljatti. Multi ne-au acuzat ca nu am facut o victorie cu Lada, care este un in handbal. Au o sala de 3.700 de locuri si alte cinci terenuri langa ea, toate sub acelasi acoperis. De dimineata pana seara, pe toate terenurile se desfasoara in permanenta antrenamente. Au grupe de copii de la 7-8 ani pana la senioare. Au si o echipa de tineret din care 6-7 jucatoare sunt componente ale nationalei de tineret a Rusiei. Acolo se produc jucatoare pe banda rulanta. Trebuie sa privim realitatea si sa ne vedem lungul nasului. Este foarte simplu sa faci afirmatii si speculatii, dar sa nu spui sursa de finantare. Nimeni nu vine pe ochi frumosi la Zalau. Pentru unii e greu sa intoarca capul in urma sa vedem unde eram acum patru ani (n.r. la barajul de mentinere in liga nationala). Dupa doi ani am ajuns sa jucam in cupele europene, iar anul acesta am ajuns in finala Cupei EHF. Nu cred ca a mai fost vazuta o asemenea ascensiune. Sa nu ne dam suparati ca nu am castigat cu Lada. Nimeni nu vede ca ne chinuim intr-o sala de sport a unui liceu. Nici nu am conceput in toamna ca lucrarile la Sala Sporturilor din Zalau nu vor fi finalizate pana in luna mai, a conchis fostul selectioner al Romaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »