Primul semimaraton organizat la Zalau

Magazin Salajean 29 august 2008 0

Primul semimaraton organizat la ZalauOrasul de la poalele Mesesului va gazdui in premiera, la finalul acestei saptamani, Campionatul National de semimaraton

Concursul este organizat de Federatia Romana de Atletism, Directia Judeteana pentru Sport Salaj, Asociatia Judeteana de Atletism Salaj si Clubul Sportiv Municipal Armatura Zalau si va incepe duminica, de la ora 9. Anul trecut, concursul s-a numit Campionatul National de alergare pe sosea (20 de kilometri), dar, la propunerea antrenorilor, denumirea acestuia s-a schimbat in acest an, urmand ca la semimaraton sa se alerge pe o distanta de 21 de kilometri si 97,5 metri. Vor participa 63 de atleti (17 fete si 46 de baieti) care vor lua startul la categoriile juniori, tineret si seniori si vor puncta atat la individual, cat si la echipe. Printre acestia se vor afla si sportivi din Zalau. Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau va fi reprezentat de o echipa de juniori I, alcatuita din Ionut Baltan, Marius Niculas, Farkas Sabolcs, Szabo Zsolt si Torma Attila. Clubul Sportiv Municipal Armatura Zalau va participa cu doua echipe de seniori, una de fete si una de baieti. Formatia de fete le va avea in componenta pe Paula Todoran, Simona Maxim, Andreea Barna si Catalina Matei, iar din echipa masculina vor face parte Samuel Bita, Constantin Manarean si Ioan Mihnea. Cele doua mari sperante ale atletismului zalauan, Paula Todoran si Simona Maxim, o vor avea ca principala adversara in cursa de senioare pe Daniela Carlan, sportiva ce a castigat editia de anul trecut de la Zalau. Parteneri in organizarea acestui concurs sunt autoritatile locale, Consiliul Judetean Salaj, Consiliul Local si Primaria Zalau, care vor asigura premierea pe echipe, la individual si o parte din cheltuielile de concurs.

Se va alerga pe Bulevardul Mihai Viteazu, startul urmand sa aiba loc din zona Scolii Gimnaziale Iuliu Maniu, cu intoarcere la intersectia de langa Casa de Cultura, dupa care vor urma inca patru ture de cinci kilometri intre Ceas si Statia Rompetrol. Sosirea va avea loc in zona CEC-ului.

Pentru buna organizare a competitiei s-a solicitat sprijin de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Politie rutiera Zalau, Politia Comunitara Zalau, Administratia Domeniului Public si Serviciul Baze Sportive, care vor asigura inchiderea circulatiei in zona in care se va desfasura concursul, intre orele 8:30 – 11. Festivitatea de premiere va avea loc dupa terminarea competitiei, la Troita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »