Primim la redactie

Magazin Salajean 10 aprilie 2008 0

Blatul

reactie la articolul din 9 aprilie 2008, din Sportul Salajean

Citesc ziarele locale in ficare zi. Citesc si Sportul Salajean saptamanal. Le citesc nu pentru ca sunt bune. Le citesc pentru ca sunt din comunitatea in care traiesc. Le-as citi si pe cele de limba maghiara, daca ar avea o editie in limba romana. Am fost, pana la plecarea domnului Tadici de la HC Zalau, unul dintre sponsorii echipei. Am acceptat ulterior se conduc clubul pentru ca am stiut ca exista sprijinul Primariei, al Consiliului Judetean. Se incheia un articol din viata clubului, bogat in performante si succese. Speranta tuturor a fost ca putem continua. Domnul Tadici, desi aflat la 400 de kilometri distanta, a ramas la fel de aproape de noi. De ce? Pentru ca aici este acasa.

Care este motivul care ne-a determinat sa continuam? E vorba tot de comunitate. Sportul trebuie sa fie prezent in viata noastra. Sigur ca, ne putem uita la TV, unde sunt atatea posturi care transmit sporturi din cele mai diverse. Ne place sa vedem echipele Romaniei sau jucatori romani. Tresarim si devenim atenti si interesati. Avem emotii. Ne place cand auzim de Zalau, de Salaj, pentru ca e vorba de comunitatea noastra. Doar familia o punem mai presus.

Jucam cu HC Zalau in Liga Nationala de handbal. Nu o castigam in fiecare an. Ne cerem scuze. Nu suntem singurii care lupta sa castige.

Si, sa revenim acum la blat. Conform DEX-ului, a calatori (sau a merge) pe blat sau a face blatul, se spune despre cineva care calatoreste fara bilet sau abonament intr-un mijloc de transport. Conform acestei definitii a fost blat.

Este timpul sa ne cumparam bilete de participare la viata comunitatii. Citim si auzim analize si comentarii, insa prea putine solutii. Suntem buni la fotbal, la politica, la toate, iar in Zalau suntem buni si la handbal… Asteptam tot timpul pe altii sa vina, sa faca si pe urma sa ii criticam. Punem sub semnul intrebarii munca jucatoarelor si a antrenorilor. Radem si plecam mai departe.

Solutia ramane, totusi, implicarea activa in viata comunitatii.

Sugestie: Incercati sa vedeti cum sunt organizate cluburile: Barcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen.

Poate putem si noi, in comunitatea noastra, sa facem la fel.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »