Primele medalii pentru CS Murmidon

Magazin Salajean 27 noiembrie 2008 0

Primele medalii pentru CS Murmidon

Clubul de karate kyokushin Murmidon Zalau a fost infiintat in aceasta primavara de Calin Domsa, fost karateka de performanta la CS Elcond Zalau si CS Vidalis Zalau. Antrenamentele cu copiii au inceput insa abia in luna septembrie, iar dupa numai trei luni, in vitrina clubului au si aparut primele medalii.

CS Murmidon Zalau a fost reprezentat de 12 karateka la Campionatul National ce a avut loc la finalul saptamanii trecute la Sibiu, iar, dintre acestia, sase s-au clasat pe podium la finalul concursului. Tomas Morar a avut o comportare foarte buna, dand dovada de mult spirit de luptator. El a sustinut sapte meciuri pana sa devina campion national, pe care le-a castigat atat prin ippon (KO), cat si la decizie. Morar a fost nevoit sa sustina finala la mai putin de zece minute de la terminarea ultimului meci, dand astfel dovada si de o pregatire fizica foarte buna. Andra Balog a ocupat la final locul trei, tot la kumite, antrenorul clubului, Calin Domsa, precizand ca este un rezultat foarte bun, avand in vedere ca a fost primul ei concurs. Sanda Focsa a devenit campioana nationala in proba de kumite, iar la kata a obtinut medalie de argint. De remarcat ca toate meciurile le-a castigat prin ippon, iar in turul trei la kata, karateka zalauanca a castigat print-un exercitiu invatat doar cu o saptamana inaintea concursului. Pe podium au urcat la final si fratii Nagy, Szilard si Norbert.

Primul a ocupat locul trei la kata, iar al doilea s-a clasat pe pozitia a doua la kumite. Norbert l-a invins prin ippon tocmai pe campionul national de anul trecut, insa a fost invins in finala de un sibian, dupa o decizie discutabila a arbitrilor. Tot la aceste nationale, Marius Gudal s-a clasat pe locul patru in proba de kata, primul meci castigandu-l prin ippon. Desi nu a urcat la final pe podium, Serban Lupas, in varsta de numai cinci ani si jumatate, a sustinut doua meciuri, din care primul l-a castigat detasat, iar la final a primit diploma de cel mai bun spirit, pentru atitudinea si spiritul de luptator de care a dat dovada. Din lotul care a facut deplasarea la Sibiu au mai facut parte: Raul Marian, Darius Ardelean, Neacsu Stefan, Ionut Negru si Iancu Stefan. Antrenorul clubului i-a felicitat la final pe toti sportivii prezenti la Campionatele Nationale, dar a tinut sa le multumeasca si parintilor sportivilor, care au finantat deplasarea de la Sibiu si care i-au sustinut pe sportivi atat din tribuna, cat si de pe margine. Sa mai spunem ca, inainte cu o saptamana de desfasurarea Campionatelor Nationale, 17 karateka de la CS Murmidon au participat, tot la Sibiu, la un stagiu de pregatire de trei zile, incheiat cu un examen de centura pe care l-au absolvit toti sportivii zalauani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »