Prima victorie în deplasare, un vis frumos pentru FC Zalău

După victoria în faţa liderului Avântul Reghin, din cadrul primei etape a returului, FC Zalău nu a reuşit să obţină sâmbătă nici măcar o remiză pe terenul ultimei clasate, CS Odorheiu Secuiesc. Echipa pregătită de Constantin Olariu şi Cristian Oros a cedat cu scorul de 0 – 2, la capătul unui meci în care jocul fotbaliştilor zălăuani total diferit faţă de cel din prima etapă.
Chiar dacă au coborât pe ultimul loc după înfrângerea la „masa verde” din prima etapă, jucătorii de la Odorheiu Secuiesc au arătat o poftă mare de joc, punând probleme echipei zălăuane încă din startul partidei.
Partida a avut loc pe un teren cu suprafaţă sintetică, însă, acest lucru nu i-a avantajat pe fotbaliştii sălăjenii, care au făcut greşeli destul de mari pe faza de finalizare.
Scorul a fost deschis în minutul 24, după o greşeală a căpitanului Alexandru Flueraş. Jucătorul gazdelor, Gabriel Doltea, a profitat de eroarea fundaşului zălăuan, a rămas singur cu portarul Pavel Galac şi a înscris pentru 1 – 0. Acesta a fost şi scorul cu care s-a intrat la cabine, iar după revenirea de la vestiare, FC Zalău a încercat să restabilească egalitatea. Formaţia de la poalele Meseşului şi-a creat câteva ocazii de gol, dar gazdele s-au apărat bine, menţinând intactă poarta lui Alexandru Coman.
Ionaşcu, Stanciu, Ţugui şi Vălimăreanu şi-au creat cele mai mari ocazii pentru FC Zalău, dar, până la finalul partidei, golul a venit tot din partea gazdelor. Odorheiu Secuiesc au beneficiat de o lovitură de la colţul terenului în minutul 70, Szolos Marton a scăpat de sub marcaj şi a reluat balonul în poarta lui Galac, stabilind scorul final.
În urma acestei înfrângeri, FC Zalău a coborât pe ultima poziţie în clasament, făcând, practic, schimb de locuri cu formaţia din Odorheiu Secuiesc.
În etapa viitoare, a treia a returului, zălăuanii vor primi vizita echipei FC Comuna Recea (Maramureş), formaţie situată pe locul şase în clasament după 15 etape.
FC Zalău: Pavel Galac – Sergiu Bercean, Tonko Robert, Ionuţ Blaga, Viorel Ionaşcu, Alberto Vălimăreanu, Alexandru Flueraş, Raul Stanciu, Louis Copilescu (min. 61, Alexandru Pop), Cristian Tăbârţă şi Boris Ţugui (min. 75, Paul Gheţu). Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)

Leave a Comment