Prima remiză din retur pentru FC Zalău

Seso Câmpia Turzii – FC Zalău 1 – 1 (0 – 0)

Au marcat: Ştefan Popa (min. 63), respectiv Cosmin Sabou (min. 90-pen.)

FC Zalău a obţinut un punct, vineri după-amiaza, la Turda, în faţa formaţiei Seso Câmpia Turzii, terminând la egalitate, 1 – 1, partida din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii a III-a de fotbal.

Chiar dacă Seso a fost echipa care a început mai bine partida, FC Zalău a controlat jocul la mijlocul terenului şi a ratat câteva situaţii foarte bune de a înscrie atât la 0 – 0, cât şi la 1 – 0 pentru gazde.

Prima ocazie a formaţiei din Câmpia Turzii s-a consumat în minutul zece, când Fertea a profitat de o greşeală în defensiva Zalăului, a scăpat singur cu Chiş, dar a şutat slab, iar portarul zălăuan a reţinut balonul fără probleme. Replica Zalăului a venit în minutul 22, prin mijlocaşul de bandă stângă, Mihai Bode, al cărui şut din marginea careului a fost respins în corner de portarul advers, de la rădăcina barei.

Atacantul echipei Seso, Fertea, îşi trece în cont o nouă ocazie, în minutul 23. Acesta scapă singur pe centru, pătrunde în careu, îl vede ieşit pe portarul Chiş şi trimite un lob peste acesta, dar mingea trece peste transversală.

Teglaş ratează, şi el, o ocazie mare pentru FC Zalău, în minutul 27. Sabou primeşte o pasă la marginea careului, uşor lateral dreapta, şutează puternic, dar mingea este deviată de un apărător advers până la Teglaş, care, din doua nouă metri, şutează slab şi-i permite portarului Pampea să respingă în corner. Până la pauză, FC Zalău a mai irosit o ocazie prin celălalt atacant, Codruţ Ardelean, în minutul 42. Acesta a primit o pasă pe flancul drept, a avut posibiliatea să pătrundă mai mult în careu, dar a ales să şuteze, iar portarul gaudelor a respins cu greu balonul în afara terenului.

Marius Paşca a fost nevoit să facă prima modificare la pauză. L-a scos pe Ionaşcu, uşor accidentat la spate, şi l-a trimis în teren pe celălalt fundaş de bandă stângă, Vlad Negrean. Din păcate, acesta a greşit în minutul 63, la golul gazdelor, ezitând să iasă la ofsaid. Ştefan Popa a recuperat balonul după o centrare de pe partea stângă şi l-a învins pe portarul Chiş cu un şut puternic, la colţul lung.

După primirea golului, FC Zalău a jucat totul pe cartea atacului, în timp ce jucătorii echipei gazdă, care dădeau semne de oboseală, au încercat să facă un joc cât mai bun în defensivă.

Banca de rezerve a echipei zălăuane a explodat efectiv în minutul 65, când atacantul Andrei Teglaş a ratat ca un începător, trimiţând în afara terenului, dintr-un metru, cu poarta goală, centrarea lui Negrean de pe partea stângă.

Zalăul nu s-a retras în propriul careu, continuând să pună în pericol poarta adversă, iar în minutul 90, a reuşit să obţină o lovitură de pedeapsă, după ce Maior a fost faultat în careu de Siecoban, care a şi primit cartonaşul galben.

Lovitura de pedeapsă a fost executată de Cosmin Sabou, care a transformat fără emoţii, trimiţându-l în partea opusă pe portarul echipei gazdă.

„A fost un meci deschis oricărui rezultat, dar după modul în care a decurs jocul, scorul final mă nemulţumeşte. Am avut ocazii de a marca ambele echipe, dar, per ansamblu, am fost echipa care a avut o posesie mai bună. Păcat de cele două, trei ocazii pe care le-am ratat atât la 0 – 0, cât şi la 0 – 1. Dacă am fi marcat mai repede după primirea golului, am fi avut timp să mai înscriem o dată, fiindcă, după gol, echipa gazdă doar s-a apărat. Ţin să felicit, totuşi, juctătorii, pentru modul în care au abordaj meciul şi pentru evoluţia avută, chiar dacă rămâne o undă de regret că nu am obţinut mai mult de la acest joc”, ne-a declarat antrenorul echipei zălăuane, Marius Paşca.

După remiza de la Turda, FC Zalău a acumulat 26 de puncte, dar va sta în următoarele două etape.

Seso Câmpia Turzii: Florin Pampea – Viorel Mărcean (min. 85, Denis Saşa), Ştefan Popa, Dumitru Muscă, Ioan Moldovan, Vlad Mocan, Virgil Cocoară, Victor Moteţ (min. 81, Dan Văscan), Andrei Boroştean (min. 89, Ovidiu Covaciu), Ovidiu Imbuzan, Adrian Fertea (min. 72, Cosmin Siecoban). Antrenori: Ştefan Fogoroşi şi Cosmin Văsâie

FC Zalău: Claudiu Chiş – Vlad Lung (min. 72, Cătălin Anghel), Cosma Cosmin, Claudiu Cornaci, Viorel Ionaşcu (min. 46, Vlad Negrean), Maior Istvan, Raul Stanciu, Cosmin Sabou, Mihai Bode, Codruţ Ardelean (min. 55, Andrei Bălan), Andrei Teglaş (min. 83, Gabriel Ţiriac). Antrenori: Marius Paşca şi Cristian Oros

 

Leave a Comment