Prima gală de box organizată la Şimleu Silvaniei după Revoluţie a cuprins 22 de meciuri

1975 a fost anul în care, la Şimleu Silvaniei s-a organizat ultima gală oficială de box, una în care a urcat în ring şi Ioan Dragoş – antrenor de box la CSM Zalău şi Silviu Mureşan – director CSM Zalău. Vineri după-amiaza, după o pauză de 43 de ani, a avut loc un nou astfel de eveniment – Memorialul Viorel Burde – competiţie desfăşurată în Sala de sport Măgura.
22 de meciuri a cuprins evenimentul din acest an, trei la copii, cinci la cadeţi, şase la feminin, şase la juniori şi două la tineret.
În primul meci al galei, sportivul de la CSM Zalău, Adrian Dragoş (nepotelul antrenorului Ioan Dragoş) a avut o evoluţie foarte bună, demonstrând că este un sportiv de perspectivă. În al doilea meci al galei a urcat în ring şimleuanul David Cosma, fiind la a doua gală de box de când a început să practice acest sport.
În meciul cu numărul cinci al galei s-a duelat şimleuanul Sergiu Todoran, medaliat în acest an la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor, care s-a impus clar în faţa lui Boros Norbert, de la Box Club MLG. Un nou sălăjean a urcat în ring în meciul şapte, Cristian Terec, care s-a impus la puncte împotriva orădeanului Octavian Toma.
Zălăuanca Maria Teglaş a urcat prima în ring în gala rezervată fetelor, obţinând o victorie fără emoţii împotriva Elizei Raţ, de la Speranţa Jucu. A urmat o nouă victorie obţinută de şimleuanca Margareta Hidigan, campioană naţională la cadete, care a obţinut o victorie clară împotriva Andreei Câmpian, de la Speranţa Jucu. Victorie şi pentru şimleuanca Lucza Renata, în meciul cu numărul 11, în timp ce Florina Gogrgan a cedat în meciul 12 în faţa Alexandrei Teodorescu, de la Speranţa Jucu.
Diana Tănăsescu, una dintre speranţele boxului şimleuan, a urcat în ring în meciul 13, obţinând victorie înainte de limită în faţa Cristinei Sinko de la Crişul Oradea. Sălăjeanca Elida Oşan a întâlnit-o pe Maya Ioniţă, de la BC Ruben Stoia Arad în meciul cu numărul 14, acesta fiind unul demonstrativ.
Cele mai aşteptate au fost meciurile la juniori şi tineret. Boda Ferench de la CSM Zalău s-a impus în faţa lui Mircea Miguel de la CSM Târgu Mureş, iar a doua victorie pentru clubul zălăuan a fost obţinută de George Sabău. Denis Stoica l-a învins în meciul 17 pe Alin Boar de la CSM Cluj, tot victorie obţinând şi Adrian Rus
Component al lotului naţional, Paul Magdaş a urcat în ring în penultimul meci al galei, învingându-l pe David Octavian, de la Crişul Oradea.
Darius Forai a urcat în ring la categoria +91 de kilograme, învingându-l înainte de limită pe Răzvan Oprea, de la CSM Târgu Mureş.
„A fost un regal pugilistic, plăcut şi interesant şi pentru cei prezenţi. Ne bucurăm că am reuşit să organizăm o gală cu atâtea meciuri după o pauză de atâţia ani în Şimleu Silvaniei. Avem un număr mare de sportivi care au demostrat că sunt de prespectivă”, a declarat Adrian Popuţea, antrenor în cadrul CSM Zalău.
Sportivi de la zece cluburi au urcat în ring la ediţia din acest an a Memorialului Viorel Burde: Crişul Oradea, Gym Strong Oradea, CSM Cluj, Speranţa Jucu, Dacia Orăştie, CSM Hunedoara, Box Club Ruben Stoia, CSM Hunedoara, Box Club MLG Zalău şi CSM Zalău.

Leave a Comment