Prima centură de aur pentru boxul feminin sălăjean

Magazin Salajean 8 martie 2011 0

Prima centură de aur pentru boxul feminin sălăjean

15 din cele 16 pugiliste de la CSM Zalău participante la Campionatul Naţional s-au întors acasă cu medalii. Cele mai strălucitoare au fost câştigate de Diana Chiş, la junioare şi Flavia Iacob, la senioare, ultima obţinând astfel prima centură de aur pentru boxul feminin sălăjean

Timp de o săptămână a avut loc la Câmpulung Muscel cea de-a XI-a ediţie a Campionatului Naţional de box la feminin, rezervat junioarelor, tineretului şi senioa-relor. Printre participante s-au aflat şi 16 pugiliste de la CSM Zalău, pregătite de Ioan Popa şi Ioan Dragoş. Dintre acestea, una singură nu a fost medaliată, Renata Vadaş, care a fost învinsă în preliminarii.

Cele mai bune rezultate le-au obţinut Diana Chiş, la junioare şi Iacob Flavia, la senioare. Prima a fost medaliată cu aur, în timp ce a doua a câştigat prima centură de aur pentru boxul feminin românesc.

Nouă medalii au fost de argint: Simina Filip, Andreea Bulz, Mădălina Sabău, Cosmina Fărcaş, Lucica Coste, Torkos Henrieta, Adelina Papiţa, Carmen Pintea şi Elekes Kinga.

Medalia de bronz şi-au adjudecat-o: Ancuţa Sălăjan, Nagy Edith, Mihaela Păuşan şi Graţiela Sorana.

Datorită rezultatului obţinut, Flavia Iacob va participa începând din 16 martie la un turneu internaţional la Halle, în Germania, alături de lotul naţional al României. Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sportivelor. Doar două dintre ele nu au mai fost la un Campionat Naţional, iar acest lucru s-a observat, fiindcă celelalte aveau deja experienţa acestei competiţii. Sperăm într-o evoluţie cât mai bună a sportivei Flavia Iacob şi la turneul de la Halle. Avem speranţa că ne va reprezenta şi la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat directorul clubului, Silviu Mureşan, care a însoţit delegaţia zălăuană la Câmpulung Muscel.

O veste bună a venit şi pentru Cosmina Fărcaş, care a fost selectată de antrenorul lotului naţional de tineret în delegaţia care va participa în perioada 25 aprilie – 5 mai la Campionatul Mondial.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »