Presedintele echipei FC Zalau sare la gatul Federatiei Romane de Fotbal

Magazin Salajean 27 martie 2012 0

Presedintele echipei FC Zalau sare la gatul Federatiei Romane de FotbalIoan Morar: Pana vor fi acesti trei oameni la conducerea FRF, Mircea Sandu, Kassai si Dragomir, nu vom avea fotbal de calitate in Romania

Dupa 17 etape, FC Zalau se situeaza pe locul noua in clasamentul Seriei a VI-a din Liga a III-a de fotbal, la doua puncte de obiectivul stabilit, o clasare in primele opt echipe. O clasare destul de modesta, dar una care nu pune in pericol, cel putin deocamdata, echipa zalauana, avand in vedere ca vor retrograda doar ultimele trei echipe din serie.

In ultima partida de campionat, FC Zalau a pierdut cu un categoric 4 – 0 pe terenul echipei Olimpia Satu Mare, partida in care presedintele clubului, Ioan Morar, a acuzat vehement maniera de arbitraj. Meciul cu Olimpia Satu Mare mi-a lasat un gust amar din punct de vedere al arbitrajului. Voi face o scrisoare deschisa catre domnul Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, pentru ca nu se poate ca o brigada de arbitri sa-si schimbe atat de mult maniera dupa pauza, cum a fost cea pe care am avut-o la Satu Mare. Pana in minutul 30, FC Zalau a dominat, dar dupa pauza s-a schimbat total arbitrajul. Brigada formata din Razvan Dragoi, Calin Cimpoeru si Andrada Aloman a facut greseli grosolane impotriva noastra. La scorul de 2 – 0 nu mai puteam trece de centrul terenului, pentru ca fluiera orice faza. Nu mai spun ca de tot cu cartonasele. In acea scrisoare, care va fi adresata domnului Craciunescu, ma voi lega de delegarea celor doi observatori, unul dintre ei fiind Ioan Hotico, din Baia Mare, care a fost observator de arbitri. Dansul m-a asigurat inainte de meci ca voi avea o brigada buna, insa dupa pauza situatia s-a schimbat in totalitate. Nu concep nici celalalt aspect, ca domnul Szilagyi Stefan, fiind presedintele AJF-ului din Satu Mare, sa conduca din umbra acel club, pentru ca oficial nu va spune niciodata ca-l conduce, si sa fie si observator, iar cu o saptamana inainte sa fie delegat la meciul nostru cu Vointa Livezile, a declarat, vizibil indignat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Ioan Morar.

Oficialul clubului zalauan a mai afirmat ca sunt anumiti observatori care-si fac jocurile lor, cu echipele pe care le conduc din umbra. La toate sedintele de la federatie ni s-a spus ca rampa de lansare pentru orice jucator este Liga a III-a, insa nu stiu ce incredere i se mai da unui jucator de 16, 17 sau 18 ani cand il in acest hal, intr-un meci. Domnul Craciunescu a venit la conducerea CCA-ului, dar nu va face curatenie in fotbal daca nu va incepe de la arbitri si observatori. Observatorii care sunt la ora actuala se afla intr-un circuit inchis si isi fac jocurile cu echipele pe care le au ei, iar eu nu voi face jocul niciunui observator cat voi sta in fotbal.

Presedintele de la FC Zalau si-a indreptat acuzele chiar si catre conducerea Federatiei Romane de Fotbal, afirmand ca atat timp cat fotbalul romanesc va fi condus de Mircea Sandu, Albert Kassai si Dumitru Dragomir, in Romania nu va exista fotbal de calitate. La sedintele FRF, persoanele din conducere vin si tin cate un discurs scurt, iar pe noi, reprezentantii de cluburi, nu ne lasa sa propunem nimic. Si atunci ma intreb cu ce ajuta federatia Liga III-a, pentru ca totul e doar pe hartie si pe povesti. Nimeni de la federatie nu vine sa vada in ce conditii ne pregatim la Zalau. Este inadmisibil asa ceva, iar noi ne dorim sa promovam cat mai multi jucatori. Nu l-am votat pe Mircea Sandu. Daca Gica Popescu venea la conducerea FRF, fotbalul romanesc era mult mai sus la ora actuala. L-am sustinut si-l voi sustine in continuare daca va candida. Dar, pana vor fi acesti trei oameni la conducere, Mircea Sandu, Kassai si Dragomir, nu vom avea fotbal de calitate in Romania. Platim un arbitraj de 4.100 de lei si la unele meciuri vin niste arbitri carora nici nu le sta bine fluierul in gura. Pe noi ne costa doua arbitraje de Liga a III-a si doua la meciurile de juniori republicani 10.000 de lei. Decat sa fi dat acele masini la presedintii de AJF-uri, mai bine s-ar fi dat la fiecare judet o anumita suma de bani, pentru a-i investi in ceva. Ne dau 20 de mingi intr-un an, ceea ce este bataie de joc. Acestea sunt problemele grave din fotbalul romanesc, a tunat presedintele Morar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »