Preşedintele de la FC Zalău face pe Gigi Duru’

Deranjat probabil de faptul că am aflat, fără să-l contactăm telefonic, de discuţiile purtate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie al FC Zalău, preşedintele Ioan Morar s-a supărat nevoie mare că am îndrăznit să scriem despre acel proiect de colaborare între clubul pe care-l reprezintă şi Viitorul Zalău. Era vorba despre un protocol prin care Viitorul Zalău să managerieze toate grupele de copii şi juniori de la cele două cluburi până la vârsta de 15 ani, iar la FC Zalău, pe lângă echipa de seniori să se înfiinţeze două grupe de juniori republicani.

Aşa cum era normal, am cerut opinia viceprimarului Daniela Coţa, dar şi a secretarului general, Stelian Potroviţă, practic doi din cei trei membri care reprezintă Primăria Zalău în Consiliul de Administraţie. Probabil, domnul Morar nu ştie sau nu vrea să şţie că în această „ecuaţie”, cel mai mult contează intenţia autorităţilor locale, având în vedere că Primăria este acţionar majoritar. Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple.
Simţindu-se, probabil, deranjat de faptul că nu i-am acordat importanţa pe care şi-ar fi dorit-o, Ioan Morar nu „a avut timp” să răspundă miercuri la apelurile noastre telefonice. Şi nici nu ar fi făcut-o dacă nu am fi încercat, într-un târziu, de pe un alt număr de telefon.
Dialogul a fost foarte scurt. Întrebat de ce nu a răspuns la apelurile telefonice, preşedintele unui club care „trăieşte” din banul public a avut o reacţie cel puţin anormală. „Nu te întrebi dacă am avut timp să răspund? Sau poate nu am vrut să-ţi răspund. Nu sunt obligat”, au fost cuvintele acestuia. I-am urat „o zi bună”, în speranţa că, măcar în ceasul al 12-lea se va trezi la realitate şi îşi va da seama că este o persoană publică, din moment ce conduce un club finanţat în proporţie de 85 la sută din bani publici.
Domnule Ioan Morar, prin articolele care se pare că v-au deranjat nu am încercat să facem altceva decât să scoatem în evidenţă faptul că fotbalul sălăjean, în special cel zălăuan, se afă într-o situaţie cel puţin delicată de câţiva ani şi că cineva ar trebui să ia atitudine în acest sens.
Spuneţi că acest club, FC Zalău, vă aparţine, cu toate că, fără sprijinul autorităţilor locale riscaţi să nu puteţi încheia actualul sezon competiţional, lucru de care, din câte observăm, nu sunteţi conştient. Nu vrem să vă respingem sau să vă negăm meritele, pentru că probabil le aveţi, însă, nici nu vom accepta la infinit să fim duşi de nas. Aţi schimbat antrenori când şi cum aţi vrut, i-aţi readus la echipă de câte ori aţi dorit, le-aţi dat de înţeles anumitor jucători că nu mai pot continua la acest club şi, brusc şi dintr-o dată, i-aţi rechemat la echipă.
Domnule Morar, cred că cel mai bun exemplu de management „profesionist” este faptul că, după aproape şase ani de la promovare, obiectivul acestei formaţii este o clasare între primele zece echipe din Seria a V-a, în care, în total, evoluează doar 11 cluburi. Cu alte cuvinte, după aproape şase ani în care s-au cheltuit peste 3 milioane de lei, bani publici, obiectivul echipei este evitarea retrogradării. Mult succes, domnule preşedinte!

4 Thoughts to “Preşedintele de la FC Zalău face pe Gigi Duru’”

  1. mihai

    d-le ziarist oricat ati vrea sa-l sustineti pe sabau nu o sa reusiti,ati uitat ca mai este un club privat care va devenii mult mai puternic decat clubul pdl Viitorul,cu ajutorul vostru care este involuntar toate grupele de la fc zalau vor trece la un club nou infiintat.Am inteles ca se vrea o colaborare intre Fc zalau si Viitorul,interesele sunt foarte mari,adica banii publici catre un club privat.

  2. x

    Sabou e un GUNOI,,,,,un profitor cu datorii multe fata de oameni carel-au ajutat.

  3. Anonim

    juniorii vor pleca la atletico zalau,asa ca mai terminati cu
    viitorul zalau!

Leave a Comment