Premiera in pugilismul salajean: Szabo Robert a castigat prima medalie de aur pentru CSM Zalau, la Cupa Romaniei

Magazin Salajean 12 aprilie 2012 0

Premiera in pugilismul salajean: Szabo Robert a castigat prima medalie de aur pentru CSM Zalau, la Cupa RomanieiCei mai buni pugilisti din tara care activeaza la tineret s-au duelat saptamana trecuta la Cupa Romaniei de box, competitie desfasurata la Braila, orasul unde boxul se mananca pe paine. Competitia a fost organizata de Clubul Sportiv Municipal Braila, in colaborare cu Federatia Romana de Box si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, in total fiind prezenti peste 100 de pugilisti de la 25 de cluburi din tara.

Clubul Sportiv Municipal Zalau a avut un singur reprezentant, Szabo Robert, sportiv pregatit de antrenorul Ioan Dragos. Pugilistul zalauan a avut o comportare foarte buna, obtinand, in premiera pentru CSM Zalau, medalia de aur la Cupa Romaniei. Este prima medalie de aur castigata de un sportiv de la clubul nostru la Cupa Romaniei. Am mai avut inainte sportivi medaliati, dar nu a fost nimeni cu aur, ne-a dezvaluit antrenorul Ioan Dragos.

Szabo Robert a boxat la categoria 75 de kilograme, invingandu-l in primul meci, prin abandon in repriza intai, pe Vlad Bledea, de la Sighetu Marmatiei. Sportivul zalauan nu s-a oprit in semifinala, invingandu-l la puncte pe braileanul Iulian Ghionea. In finala, Szabo Robert a urcat in ring alaturi de Robert Stanga, colegul sau de la lotul national, impotriva caruia a mai boxat de doua ori. Primul meci dintre cei doi pugilisti a avut loc in urma cu doi ani, cand Szabo Robert a castigat titlul national la juniori, iar anul trecut a venit randul lui Robert Stanga sa-l invinga pe pugilistul zalauan. Activitatea a fot intrerupta la lotul national inainte de Cupa Romaniei, dar Robert a avut conditii bune de pregatire pe plan local, din partea clubului. Obiectivul nostru pentru aceasta competitie a fost accederea in finala, insa este cu atat mai bine ca am reusit sa o si castigam, a mai afirmat antrenorul Dragos.

Toata atentia sportivului Szabo Robert se indreapta acum spre Campionatul National, unde acesta spera sa obtina o noua medalie de aur la categoria sa de greutate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »