Pilotul zalauan Bogdan Mihalache, ofertat de cele mai puternice cluburi din Romania

Magazin Salajean 12 octombrie 2011 0

Pilotul zalauan Bogdan Mihalache, ofertat de cele mai puternice cluburi din Romania

Rezultatele obtinute de pilotul zalauan Bogdan Mihalache in ultimii doi ani au atras atentia celor mai puternice cluburi de motociclism din Romania, doua dintre ele ofertandu-l pe pilotul zalauan la finalul saptamanii trecute. Mihalache a fost prezent saptamana trecuta la ultimele doua etape ale Campionatului National ROSBK (Romanian Super-Bike) si ale Campionatului National Individual de motociclism viteza, desfasurate pe circuitul de la Serres (Grecia), unde a fost ofertat de cluburile BGS Motorsport Bucuresti si Taifun Racing Timisoara. Multumit insa, cel putin deocamdata, de sprijinul acordat de catre Consiliul Judetean Salaj, Mihalache a refuzat oferta celor doua cluburi. Deocamdata am refuzat ofertele celor doua cluburi, in favoarea clubului MMC Racing Team, cu care avem planuri mari in 2012. Speram sa beneficiem in continuare de sprijinul Consiliului Judetean Salaj si al sponsorilor implicati si sa putem aduce la Zalau nenumarate rezultate notabile, la fel ca in acest an. Din pacate, bugetul nostru nu acopera nici macar 30 la suta din bugetele concurentilor mei dar, cu toate acestea, am reusit sa termin urmatorul in spatele lor, nu la zece pozitii distanta, si am demonstrat ca se poate face performanta cu foarte multa munca si devotament, ne-a declarat pilotul zalauan.

Mihalache a fost singurul pilot selectat in ultimii doi ani in lotul national, la clasa SBK1000cm3, participand la Campionatul Est European de motociclism viteza si reusind sa puncteze pentru Romania.

Chiar daca sezonul s-a incheiat pentru Bogdan Mihalache, acesta va continua pregatirea fizica pe plan local, iar in luna februarie a anului viitor spera sa poata efectua un stagiu de pregatire de cateva zile la Albacete, in Spania.

Probleme cu cauciucurile la ultimele doua curse

Bogdan Mihalache nu a obtinut tocmai rezultatele pe care si le-a dorit la ultimele doua etape ale Campionatului National ROSBK (Romanian Super-Bike) si ale Campionatului National Individual de motociclism viteza, avand probleme cu cauciucurile inca din primele tururi.

Mihalache, care a concurat la clasa SBK 1000 cm3 profecionisti, si echipa sa MMC Racing Team Zalau, s-au deplasat in Grecia miercurea trecuta, ajungand la destinatie si instalandu-se in cursul zilei de joi, in boxa rezervata. Programul a inceput vineri, cu sapte sesiuni de antrenamente, iar sambata s-au desfasurat alte trei sesiuni de antrenamente si de calificari. Duminica au urmat sesiunile de warm-up si cursele propriu-zise.

Mihalache a avut parte, vineri si sambata, de niste antrenamente foarte dificile, fiind prima data pe acest circuit. Acesta si-a testat si noua motocicleta, Suzuki GSX-R1000 K10, cu care intentioneaza sa participe la toate cursele din sezonul urmator. Zalauanul a reusit o clasare pe locul I al grilei de start in ROSBK si o clasare pe locul cinci in CNI. Din pacate, ziua de duminica nu i-a mai suras pilotului zalauan, care, din lipsa anvelopelor Dunlop, a trebuit sa opteze pentru anvelopele Pirelli.

Acestea s-au incalzit din primele tururi si au inceput sa piarda aderenta, fortandu-l pe Mihalache sa reduca ritmul cu care a inceput cursa ROSBK si terminand pe locul opt. Istoria s-a repetat si la cursa din cadrul CNI, la finalul careia Mihalache a terminat pe pozitia a V-a. Am avut un weekend deosebit de incarcat. Am fost prima data pe acest circuit si prima oara pe aceasta motocicleta, care, din fericire, s-a comportat extraordinar, fiind un model de ultima generatie. Exceptand impedimentele care m-au facut sa pierd din pozitii in cele doua curse, a fost un weekend bun, cu vreme buna, organizare buna si o ultima etapa de sezon care s-a desfasurat fara incidente majore. Eu am avut placerea sa-mi testez noua motocicleta, cu care voi participa anul viitor in patru campionate nationale si europene si cu care sper sa adun cat mai multe titluri in palmares. Eu si echipa mea vrem sa multumim inca o data pe aceasta cale Consiliului Judetean Salaj si sponsorilor principali: SC Europan, Uptown-cafe, Granital B&B, Autoland-Hosu, Mediserv, Zolex, Boglar-Champ si, nu in ultimul rand partenerilor media Magazin Salajean, TVR si Agressive Design, pentru sprijinul acordat in acest an, in care echipa MMC Racing Team a participat la trei campionate nationale si europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »