Piloţii sălăjeni au făcut legea la Naţionalele de karting

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

Piloţii sălăjeni au făcut legea la Naţionalele de karting

Şimleu Silvaniei a găzduit la finalul săptămânii trecute etapa a III-a din cadrul Campionatului Naţional de karting şcolar, eveniment la care au fost prezenţi aproximativ 80 de piloţi din Reşiţa, Turda, Oradea, Carei, Satu Mare, Târgu Mureş, Cugir, Baia Mare, Timişoara, Cluj, Marghita, Şimleu Silvaniei, Zalău şi Cehu Silvaniei.

Sălajul a fost reprezentat de şase piloţi, cele mai bune rezultate fiind obţinute de Nagy Otto, Adrian Todoran, Biro Peter, Peto Levente şi Trinca Adam.

Pilotul şimleuan Nagy Otto a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului atât la clasa 125 cmc, cât şi la clasa open. O evoluţie foarte bună a avut şi zălăuanul Adrian Todoran, care s-a clasat pe prima poziţie la clasa 50 cmc şi clasa 50 cmc open, în timp ce la clasa 100 cmc junior s-a clasat pe locul secund. Locul întâi a fost câştigat şi de pilotul din Cehu Silvaniei Peto Levente la clasa 150 cmc seniori. Deşi se afla la primul concurs, pilotul şimleuan Trinca Adam, în vârstă de şapte ani, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă. Pe podium a reuşit să urce şi Biro Peter, la clasa mini.

După locul patru la finalul primei etape şi locul trei la sfărşitul etapei de la Marghita, echipajul din Sălaj a mai urcat o treaptă după etapa de la Şimleu Silvaniei, la finalul căreia s-a clasat pe locul doi. Şi în clasamentul general a urcat o treaptă, clasându-se pe locul trei, după Reşiţa şi Turda.

De asemenea, la individual, Nagy Otto şi Adrian Todoran au urcat pe primele locuri în clasamentul general la categoriile 125 cmc, respectiv 50 cmc.

Evenimentul de la Şimleu Silvaniei a fost organizat de Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei în colaborare cu Primăria Şimleu Silvaniei, Inspectoratul Judeţean Şcolar Sălaj, dar şi cu o serie de sponsori.

Următoarea etapă este programată la Oradea, la începutul lunii iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »