Phoenix Simleu Silvaniei a promovat in Divizia A1

Magazin Salajean 21 mai 2012 0

Phoenix Simleu Silvaniei a promovat in Divizia A1

Phoenix Simleu Silvaniei si LPS CSS Bihorul Oradea sunt echipele nou-promovate in Divizia A1 de volei masculin

Phoenix Simleu Silvaniei, formatia organizatoare, a inceput cu stangul turneul de baraj pentru promovarea in Divizia A1 de volei, desfasurat in noua sala de sport Silvania, pierzand cu scorul de 3 – 1 partida de vineri, cu CSS LPS Bihorul Oradea, echipa ce a terminat sezonul pe primul loc in Seria Vest a Diviziei A2. Simleuanii au inceput bine meciul, castigand primul set cu 25 – 23. Accidentarea lui Mircea Abraham a contat insa enorm in jocul simleuanilor, care nu au mai reusit sa castige niciun set fara fostul component al echipei nationale pe teren. Oradenii au speculat imediat greselile din jocul echipei simleuane, castigand urmatoarele trei seturi si, totodata, meciul. CSS LPS Bihor a castigat cu scorul de 25 – 20 actul secund, iar in al treilea partial gazdele au avut doua mingi de set, la 24 – 22, de care nu au stiut sa profite. Actul patru a fost castigat cu 25 – 21 de bihoreni.

In celalalt meci al primei zile, CSM Suceava, ocupanta primului loc in Seria Est la finalul sezonului, a castigat cu un categoric 3 – 0 (15, 18, 20) in fata colegei de serie, Stiinta Bacau.

In a doua zi, sambata, CSS LPS Bihorul Oradea s-a impus in cinci seturi in fata celor de la CSM Suceava, 3 – 2 (15, -19, 20, -21, 9) dupa un meci destul de disputat.

Phoenix Simleu Silvaniei a obtinut prima victorie, invingand in al doilea meci cu scorul de 3 – 0 Stiinta Bacau, formatie ce nu mai avea nicio sansa la promovare, indiferent ce rezultat ar fi inregistrat ieri dupa-amiaza. Primele doua seturi au fost disputate, simleuanii castigand la 23, iar al treilea partial a fost la discretia echipei de sub Magura, care a castigat setul la 13.

Ieri, in ultima zi a turneului, CSS LPS Bihorul Oradea a pierdut cu scorul de 3 – 2 meciul cu Stiinta Bacau, dupa ce a condus cu 2 – 0. Al doilea meci a pus fata-n fata Phoenix Simleu Silvaniei si CSM Suceava, un meci crucial, care avea sa stabileasca a doua promovata in Divizia A1. Echipa pregatita de Mircea Abraham si Marius Oniga s-a mobilizat foarte bine si si-a adjudecat victoria dupa numai trei seturi: 3 – 0 (19, 16, 22). Vom reveni cu alte detalii in editia de maine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »