Phoenix Şimleu a transferat doi voleibalişti din Venezuela

După ce l-a achiziţionat în vara anului trecut pe libero-ul Joel Silva, conducerea clubului Phoenix Şimleu Silvaniei a mai transferat în această iarnă doi voleibalişti din Venezuela. Coordonatorul Vlad Moisa a anunţat că renunţă la cariera sportivă, acuzând unele probleme de sănătate, astfel că oficialii şimleuani au fost nevoiţi să se reorienzeze rapid, având în vedere că pauza dintre tur şi retur este foarte scurtă. Locul lui Moisa va fi luat de Rodman Jose Valera, un venezuelean de 32 de ani, care a mai evoluat în campionatele din Spania, Italia, Elveţia, Franţa, Germania, iar în sezonul trecut a evoluat pentru formaţia venezueleană, Huracanes de Bolivar, cu care a devenit campion. Printre cluburile la care a activat Valera se numără şi VfB Friedrichshafen.
Valera este component de bază al naţionalei Venezuelei, cu care a obţinut o serie de rezultate notabile.
Clubul de sub Măgura s-a despărţit în această iarnă şi de centrul sârb, Ognjen Duduj. „Nu a avut evoluţii prea bune, astfel că am convenit să ne despărţim în această iarnă”, ne-a dezvăluit primarul Septimiu Ţurcaş.
Soluţia pentru postul de centru vine din Venezuela, Robert Manuel Oramas, fiind al treilea venezuelean care va evolua la echipa antrenată de Ovidiu Teuşan. În vârstă de 30 de ani, Oramas a fost component al echipelor naţionale de juniori şi tineret, actualmente evoluând la naţionala de seniori. La nivel de cluburi, Robert Oramas a evoluat în campionatele din Spania şi Venezuela, iar anul trecut a fost coleg cu Rodman Valera la formaţia Huracanes de Bolivar, devenind campion al Venezuelei.

Leave a Comment