Phoenix Şimleu a “spart gheaţa” cu o victorie nebună în faţa Stelei

Marius Morar 27 octombrie 2012 4
Phoenix Şimleu a “spart gheaţa” cu o victorie nebună în faţa Stelei

Phoenix Şimleu – Steaua 3 – 2 (16 – 25, 16 – 25, 27 – 25, 25 – 16, 15 – 10)
Soarele a răsărit şi pe strada nou-promovatei Phoenix Şimleu Silvaniei, care a obţinut o victorie nebună, sâmbătă seara, pe teren propriu, în faţa Stelei.
Steaua a început mai bine şi a luat primele două seturi, dar gazdele au avut puterea să revină, momentul cheie al meciului consumându-se la finalul setului trei, când Rade Dakovic a primit cartonaşul roşu, fază care le-a turnat parcă plumb în picioare steliştilor.
Doar două puncte au mers cap la cap cele două echipe în parţialul de debut, după care Steaua a luat rapid un avans de patru puncte, 3 – 7, pe fondul unor greşeli la preluare în tabăra gazdelor. Situaţia nu s-a schimbat cu nimic nici după primul time-out tehnic, iar antrenorul Abraham a fost nevoit să facă rapid două schimbări, Kis intrând în locul lui Pop şi Filip în locul lui Teuşan. De la 8 – 16 la al doilea time-out tehnic, Şimleul a redus handicapul la patru puncte, 14 – 18, dar după time-out-ul cerut de George Grigorie, Steaua nu a mai iertat nimic, câştigând setul cu 25 – 16.
Acelaşi deznodământ a avut şi actul secund, Steaua câştigând tot cu 25 – 16, după ce a condus cu 8 – 6 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice. Oaspeţii au preluat conducerea repede şi de această dată, tehnicianul echipei şimleuane fiind nevoit să ceară primul time-out la scorul de 1 – 3.
Jocul echipei gazdă a continuat să sufere şi în debutul setului trei, iar antrenorul Mircea Abraham a cerut rapid ambele time-out-uri, la 2 – 5 şi 2 – 6, după care, la primul timp tehnic de odihnă, Steaua a avut avans de cinci puncte, 8 – 3. Phoenix Şimleu a dat semne de revenire şi s-a apropiat la trei puncte, 8 – 11, obligându-l pe antrenorul Grigorie să solicite primul time-out al setului. Şimleuanii şi-au continuat jocul bun şi au reuşit să egaleze situaţia la 19. Finalul a fost interzis cardiacilor. După 21 – 21, şimleuanii au făcut 23 – 21, apoi 24 – 22. Steaua a egalat la situaţia, iar la 25 – 25, arbitrii au dat punct pentru gazde, moment în care Dakovic s-a repezit la arbitrul secund, cerându-i explicaţii, jucătorul primind cartonaşul roşu. Şimleul a câştigat şi punctul următor şi s-a impus cu 27 – 25.
Cu moralul ridicat după câştigarea setului trei, gazdele nu au mai putut fi oprite în setul patru. La 7 – 3 antrenorul Stelei a solicitat primul time-out, dar jucătorii acestuia nu au putut schimba cu nimic cursul setului, Phoenix impunându-se la o diferenţă de nouă puncte, 25 – 16.
Steaua s-a trezit în decisiv, iar la 4 – 0 pentru bucureşteni antrenorul Abraham a solicitat time-out. Şimleuanii s-au apropiat la un punct, 3 – 4, moment în care a venit rândul antrenorului Grigorie să solicite timp de odihnă. Schimbul terenurilor s-a făcut la scorul de 8 – 6 pentru gazde, care nu au mai putut fi oprite până la final.
Mircea Abraham, antrenor principal Phoenix: „O victorie mare. După o evoluţie stearsă în primele două seturi, băieţii au avut puterea să revină. Niciun set şi niciun meci nu seamănă cu altul. Cu Baia Mare am avut 2 – 0 şi am pierdut cu 2 – 3. Probabil de aceea este şi frumos voleiul. Azi am întors noi rezultatul şi mă bucur enorm că am satisfăcut publicul prezent la sală. Ne trebuia o victorie după atâtea etape, în care am avut evoluţii bune şi mai puţin bune”.
George Grigorie, antrenor principal Steaua: „Felicit echipa gazdă pentru victorie. Este clar că nu sunt mulţumit de retultat, pentru că am avut 2 – 0 şi am pierdut. Dar, aşa e în volei, cine nu câştigă cu 3 – 0 pierde cu 2 – 3. Nu sunt însă de acord cu maniera de arbitraj, pentru că băieţii mei acolo au căzut. Nu am voie să fiu arbitrat în acest hal”.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Cristi Pop, Ionuţ Rus, Ionuţ Silaghi, Marian Bala, Ovidiu Teuşan, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Gabriel Kis, Filip Florin, Bokor Gabor, Andrei Harlişca şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
Steaua Bucureşti: Ionuţ Mandea, George Carpen, Cătălin Miron, Rade Dakovic, Risto Nikolov, Andrei Grigoraş, Marius Voicu – libero. Au mai evoluat: Radu Toboşi, Cornel Miron, Raul Oprişor şi Alexandru Borcoş. Antrenor: George Grigorie

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. marian 27 octombrie 2012 at 22:53 - Reply

  sa fi arbitrat cum?ca arbitrii au tinut cu steaua!!!!Felicitari lui Sergiu Ivan pentru joc,el este cel care a intors meciul!!

 2. Anonim 28 octombrie 2012 at 13:41 - Reply

  Sergiu Ivan merita felicitarile pentru ca a intors intr-adevar meciul.Daca tot ati fost prezent la meci domnule autor trebuia sa sesizati lucrul acesta, in caz ca aveti unele tangente cu voleiul

 3. anonim2 28 octombrie 2012 at 22:38 - Reply

  Intradevar :)) ! Sergiu Ivan a intors meciul , merita toate felicitarile .. fara serviciile lui Simleu nu cred ca putea sa intoarca scorul . In legatura cu spusele domnului Grigorie .. ce sa va fure ? Au fost foarte corecti 🙂 ! Ce ? Ca i-a dat rosu lui nenea fara par ? A meritat , el se crede BatMan ! HAI SIMLEU

 4. NU 29 octombrie 2012 at 12:44 - Reply

  DOMNUL MORAR POATE MERITA NISTE PICIOARE IN DOS…POATE ATUNCI ARTICOLELE VOR FI MAI REALE

Lasa un Raspuns »