UPDATE: Phoenix Şimleu a pierdut primul duel din Cupa României

VCM LPS Piatra Neamţ – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 1 (23, -19, 24, 23)

Phoenix Şimleu Silvaniei a debutat cu stângul în noul sezon, pierzând primul duel din cadrul Cupei României la volei masculin. A fost o partidă disputată, chiar dacă învingătoarea s-a decis după patru seturi, lipsa de concentrare la finalizare a voleibaliştilor şimleuani fiind principala cauză a eşecului. Pietrenii au şi câştigat la limită toate cele patru seturi, în al treilea act fiind nevoie chiar de prelungiri, în timp ce Şimleul şi-a adjudecat mai clar parţialul al doilea, la o diferenţă de şase puncte.

Astfel, după 25 – 23, în setul întâi pentru formaţia gazdă, şimleuanii au dat semne de revenire şi s-au impus mult mai clar în setul doi, 25 – 19.  Actul al treilea a fost cel mai disputat, nemţenii fiind mai atenţi pe final şi reuşind să se impună cu 26 – 24.

Formaţia de la poalele Măgurii a încercat să facă tot posibilul pentru a trimite meciul în setul decisiv, dar scorul final al actului patru a fost la fel ca în primul, 25 – 23 pentru gazde.

„Lipsa de concentrare la finalizare pe finalul seturilor, a făcut să pierdem jocul. Am avut multe mingi recuperate pe care nu am ştiut să le gestionăm, iar acest lucru ne-a costat. Suntem, în continuare, îmcrezători în şansele la calificare, însă va trebui să avem o cu totul altă atitudine în retur, pentru a putea câştiga la un scor mai bun decât a făcut-o Piatra”, ne-a declarat antrenorul Mircea Abraham.

De cealaltă parte, tehnicianul Dan Gavril a precizat: „Am început bine, dar, în setul doi, a urmat o relaxare din partea noastră, după ce am condus cu 6 – 1, iar finalul de set le-a aparţinut celor din Şimleu. Celelalte două seturi au fost, din nou, controlate de noi. Este un rezultat bun, care ne dă speranţe pentru noul sezon, având în vedere că avem o echipă schimbată faţă de sezonul trecut şi tânără. Calificarea încă se joacă”.

Returul dintre cele două formaţii este programat în 23 octombrie, la Şimleu Silvaniei.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut, în cadrul aceleaşi faze ale Cupei României, Phoenix Şimleu Silvaniei fiind echipa calificată, în urma câştigării „setului de aur”.

VCM LPS Piatra Neamţ: Ştefan Cazacu, Alin Bălan, Codrin Mocanu, Ştefan Lupu, Cristi Iosif, Andrei Viţelaru şi Rareş Gavril – libero. Au mai evoluat: Predius Serghei, Pavel Mocanu, Radu Predescu şi Gabriel Kis. Antrenor: Dan Gavril

Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Jovan Sajnberger, Ionuţ Rus, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu, Ovidiu Teuşan, Sergiu Ivan şi Paul Olar. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment