Phoenix Şimleu a eliminat Piatra Neamţ din Cupa României, în „setul de aur”

Phoenix Şimleu – VCM LPS Piatra Neamţ 3 – 1 (-24, 24, 23, 28, 9 – setul de aur)

Phoenix Şimleu Silvaniei a produs surpriza primei faze a Cupei României la volei masculin, eliminând în „setul de aur”, mult mai titrata VCM LPS Piatra Neamţ. După patru seturi disputate, scorul a fost 3 – 1 pentru echipa şimleuană, exact scorul cu care au câştigat şi nemţenii partida tur. Câştigătoarea nu s-a decis la punctaveraj, ci în urma disputării „setului de aur”, set câştigat cu 15 – 9 de Phoenix Şimleu.
Voleibaliştii pregătiţi de Mircea Abraham au început cu puţin trac jocul, oaspeţii adjudecându-şi primul, după 26 – 24. Indicaţiile primite de pe margine de fostul internaţional Mircea Abraham, i-au trezit la realitate pe voleibaliştii echiopei Phoenix, care, după alte trei seturi extrem de disputate, au trimis meciul în „setul de aur”. Au fost multe răsturnări de scor, în special în primele patru seturi. Gazdele au câştigat actul secund cu acelaşi scor cu care s-au impus şi oaspeţii în setul de debut, 26 – 24. Tot la limită, 25 – 23 s-a încheiat şi al treilea parţial, în timpă ce în setul patru s-a mers chiar mai departe, şimleuanii câştigând cu scorul de 30 – 28.
Setul de aur a fost controlat în cea mai mare parte de nou-promovata Phoenix Şimleu, nemţeni ajungând doar până la nouă.
„A fost un meci neaşteptat de greu. Am avut mici sincope la serviciu şi preluare, dar ne-am revenit la timp, apoi s-a jucat cam cum mi-aş dori eu să joace această echipă. A fost un meci foarte disputat. S-a jucat cu multă ambiţie, pentru că ambele echipe şi-au dorit mult victoria. Şi jucătorii din Piatra Neamţ au jucat mult mai bine decât în partida tur. Una peste alta, am eliminat o echipă de top din România, ceea ce pentru noi, ca echipă nou-promovată, este o realizare. Felicit jucătorii pentru evoluţia avută, dar şi publicul minunat, cu ajutorul căruia am obţinut această calificare”, a declarat antrenorul Phoenuix-ului, Mircea Abraham.
De cealaltă parte, antrenorul nemţenilor, Dan Gavril, părea dezamăgit de faptul că o nou-promovată a eliminat echipa din Piatra Neamţ, din Cupa României. „Pentru noi este o ruşine că o echipă nou-promovată, cum este Phoenix Şimleu, ne-a eliminat din Cupa României. Au fost însă şi câteva decizii eronate ale arbitrului principal, care i-a demoralizat pe jucătorii mei”, a afirmat Dan Gavril.
Pentru cele două formaţii urmează sâmbăta viitoare primul meci din noul sezon. Phoenix Şimleu va primi vizita echipei Dinamo Bucureşti, în timp ce VCM LPS Piatra Neamţ va evolua tot pe teren propriu, împotriva celor de la CVM Tomis Constanţa.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Florin Filip, Ionuţ Rus, Cristian Pop, Marian Bala, Bokor Gabor, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Claudiu Teuşan, Andrei Harlişca. Antrenori: Mircea Abraham (principal), Marius Oniga (secund)
VCM LPS Piatra Neamţ: George Moisa, Ciprian Viţelaru, Codrin Mocan, Răzvan Purice, Laurenţiu Iosif, Vasile Afloarei, Rareş Gavril – libero. Au mai evoluat: Cristian Zaha, Alin Bălan, Mihai Ciupe, Ştefan Cazacu. Antrenor: Dan Gavril

2 Thoughts to “Phoenix Şimleu a eliminat Piatra Neamţ din Cupa României, în „setul de aur””

  1. Anonim

    bravo – finanta-ti Simleul nu echipa de straini

  2. da

    LA REMAT JUCATORII DIN LOTUL NATIONAL STAU PE TUSA….CEVA NU ESTE BINE

Leave a Comment