Phoenix Şimleu a efectuat primul transfer din 2014

Gruparea de la poalele Măgurii a ajuns la o înţelegere cu centru sârb, Rade Dacovic

Aduşi la echipă în vara anului trecut cu surle şi trâmbiţe, centrul macedonean, Gjoko Josifov şi secundul sârb, Jovan Sajnberger au părăsit în această iarnă Phoenix Şimleu Silvaniei. „Noi am avut aşteptări mari din partea lor, iar randamentul lor a fost aproape zero. Au găsit tot felul de motive pentru a-şi scuza evoluţiile şi nu am mai putut tolera atitudinea lor. Indiferent de nume, de astfel de jucători nu avem nevoie în echipă”, a precizat primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş.
Cum pauza din Divizia A1 este foarte scurtă, prima etapă din acest an fiind programată în data de 18 ianuarie, conducerea formaţiei şimleuane a căutat rapid înlocuitori pentru cei doi voleibalişti străini, iar primul transfer a fost deja perfectat. Phoenix Şimleu Silvaniei a ajuns la o înţelegere cu sârbul Rade Dacovic, jucător pentru care Remat Zalău a fost prima echipă românească la care a evoluat. „Dacovic este un jucăr cu o ambiţie foarte mare şi sunt convins că va şti să-şi motiveze colegii în timpul unui meci. În echipa noastră, motivaţia a fost principala problemă în prima parte a campionatului, de aceea au şi existat fluctuaţii dese în joc”, a mai spus prim-edilul Şimleului.
Remat Zală a fost prima echipă din România pentru care a evoluat centru Rade Dacovic, în vârstă de 34 de ani. După despărţirea de echipa zălăuană, jucătorul sârb s-a transferat la Torpi Târgu Mureş, apoi la Unirea Dej. Ultima echipă românească pentru care a evoluat Dacovic a fost Steaua Bucureşti, de care s-a despărţit după ce „roş-albaştrii” au anunţat că nu mai pot continua pe prima scenă a voleiului românesc.
În vederile conducerii echipei şimleuane se află şi bulgarul Nikolay Kostadinov, jucător în vârstă de 24 de ani, cu o talie de 2 metri şi o greutate de 98 de kilograme. Kostadinov a evoluat ultima dată la formaţia Montana Bulgaria. „Deocamdată, Kostadinov se află doar în probe, urmând să luăm o decizie finală în zilele următoare”, a declarat Septimiu Ţurcaş.
În prima etapă din acest an, Phoenix Şimleu Silvaniei va evolua pe teren propriu, împotriva formaţiei LPS Piatra Neamţ.

 

Leave a Comment