Phoenix pierde la Baia Mare, dar rămâne pe locul șapte

Știința Explorări Baia Mare – Phoenix Șimleu Silvaniei 3 – 1 (25 – 21, 25 – 18, 23 – 25, 25 – 11)

Phoenix Șimleu Silvaniei a reușit să câștige un singur set pe terenul formației Știința Explorări Baia Mare, pierzând cu scorul de 3 – 1 duelul cu maramureșenii. Voleibaliștii pregătiți de Mircea Abraham și Marius Oniga rămân, însă, pe locul șapte, având în vedere că și Arcada Galați a cedat în trei seturi pe terenul Craiovei.

Partida de la Baia Mare a fost controlată în cea mai mare parte de formația gazdă, cu excepția setului trei, câștigat de șimleuani.

Phoenix a avut un moment de revenire în actul de debut, reușind să preia conducerea, 12 – 11, după ce gazdele au condus cu 9 – 7, dar băimărenii au întors rapid situația pe tabelă și au intrat cu avans de patru puncte la a doua întrerupere tehnică, 16 – 12. Până la final, Șimleul nu a mai avut puterea să revină și a pierdut la 21.

Debutul celui de-al doilea parțial a fost disputat, dar, de la scorul de 6 – 6, Baia Mare s-a desprins decisiv, iar în final s-a impus la o diferență de șapte puncte, 25 – 18.

Phoenix Șimleu a revenit spectaculos în actul al treilea. Baia Mare a avut 15 – 8, dar echipa de sub Măgura a întors rezultatul pe final și s-a impus cu 25 – 23.

Elanul șimleuanilor a fost tăiat rapid de echipa gazdă, care nu a mai iertat nimic în setul patru și s-a impus la o diferență de 14 puncte, 25 – 11.

Mircea Abraham a recunoscut la finalul meciului superioritatea echipei băimărene, despre care a spus că merită mai mult decât locul șase în clasament.

Phoenix Șimleu Silvaniei: Toth Gabor, Ovidiu Teușan, Ionuț Rus, Rade Dacovic, Șerban Pașcan, Sergiu Ivan și Mihai Mărieș (libero). Au mai evoluat: Ionuț Teleleu, Paul Olar, Nikolai Kostadinov și Răzvan Vîlcelean. Antrenori: Mircea Abraham și Marius Oniga

 

Leave a Comment