Phoenix nu mai merge nici la volei

Mircea Abraham îşi acuză jucătorii de non-combat

VCM LPS Piatra Neamţ – Phoenix Şimleu 3 – 0 (25 – 22, 25 – 21, 25 – 18)

Phoenix Şimleu Silvaniei rămâne fără victorie după trei meciuri susţinute în actualul sezon al Diviziei A1. După eşecul cu 1 – 3 în faţa formaţiei din Piatra Neamţ, în manşa tur din prima fază a Cupei României şi eşecul de miercuri, din campionat, pe teren propriu, 1 – 3 cu Dinamo, gruparea de sub Măgura a eşuat, din nou, sub Pietricica.
Şimleuanii au pierdut cu 0 – 3, la capătul unui meci în care antrenorul Mircea Abraham s-a arătat extrem de dezamăgit de evoluţia jucătorilor săi.
Debutul a meci a fost disputat, gazdele având avans minim (8 – 7) la prima întrerupere tehnică. Şimleuanii au ţinut aproape şi în continuare, iar la un moment dat chiar au trecut în avantaj. Al doilea time-out tehnic a găsit, însă, tot echipa gazdă în avantaj, 16 – 15.
După 23 – 22, şimleuanii nu au mai reuşit să acumuleze niciun punct, iar gazdele s-au impus cu 25 – 22.
Pietrenii au continuat să joace cu aceeaşi dăruire şi în următoarele două seturi, în timp ce jocul şimleuanilor a fost tot mai haotic. Şimleuanii făcut greşeală după greşeală, iar nemţenii au speculat fiecare eroare a Phoenix-ului. Formaţia şimleuană a avut handicap chiar de opt puncte la un moment dat, 21 – 13, însă, pe final, a avut un mic suflu, apropiindu-se la patru puncte: 25 – 21.
Evoluaţia scorului din ultimul parţial a fost exact invers. Debutul a fost disputat, cu 8 – 7 în favoarea gazdelor, după care, nemţenii s-au desprins decisiv în a doua parte. La cel de-al doilea time-out tehnic au avut 16 – 11, iar la final s-au impus la şapte puncte: 25 – 18.
„Am făcut un joc foarte slab. Sincer, cred că e vorba de non-combat, cel puţin din partea anumitor jucători. Au dat dovadă de indisciplină tactică, fiindcă ascultă indicaţiile de pe margine. Când dau de greu, pur şi simplu nu maI forţează. În ritmul acesta nu mai putem continua. Urmează două meciuri într-o săptămnă, returul din Cupa României şi în campionat cu Universitatea Cluj, după care vom vedea ce se va întâmpla. Dacă lucrurile nu se îndraptă este clar că se vor lua măsuri”, a afirmat, vizibil dezamăgit de situaţie, Mircea Abraham.
„Am servit bine şi am avut un blocaj bun. A intrat bine în joc şi Viţelaru, care era puţin dator faţă de echipă, după prima etapă. Primul set a fost ceva mai disputat, pe urmă am controlat jocul, iar ei s-au apropiat doar spre finalurile de set. Scopul nostru este să creştem de la o etapă la alta, mai ales că avem un lot tânăr de jucători”, a declarat, de cealaltă parte, antrenorul Dan Gavril
VCM LPS Piatra Neamţ: Ştefan Cazacu, Alin Bălan, Codrin Mocanu, Ştefan Lupu, Ciprian Vişelaru, Cristi Iosif şi Rareş Gavril (libero). A mai evoluat: Gabriel Kiss. Antrenor: Dan Gavril
Phoenix Şimleu: Ionuţ Telelu, Răzvan Vâlcelean, Ionuţ Silaghi, Gjoko Josifov, Jovan Sajnberger, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Toth Gabor, Ovidiu Teuşan şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

One Thought to “Phoenix nu mai merge nici la volei”

  1. dalas

    asa merge si tara cum merge Phoneix Simleu

Leave a Comment