Peste 7.000 de lei pentru familia regretatului Radu Gog

De departe, ediţia din acest an a „Memorialului Radu Gog” a fost cea mai reuşită dintre cele 11 desfăşurate până acum. La ediţia din acest an s-au înscris şi cele mai multe echipe, 18 formaţii duelându-se la categoriile open şi old-boys. La categoria open au fost prezente 12 echipe, care au fost împărţite în patru grupe a câte trei echipe, în timp ce la categoria old-boys, au fost alcătuite două grupe a câte trei echipe.
Sportul Sălăjean Dinamo, Euro Dezmembrări, Dia Guard Divino şi Fan Curier au fost cele patru semifinaliste ale categoriei open, iar în finală s-au calificat Dia Guard Divino şi Euro Dezmembrări. Chiar dacă miza a fost doar o diplomă şi o cupă, jucătorii celor două finaliste au jucat cu multă ambiţie, iar primul gol a venit abia spre finalul întâlnirii. Raul Stanciu, mijlocaşul echipei FC Zalău, a deschis scorul pentru Dia Guard Divino, dar la niciun minut distanţă, Cosmin Sabou, zălăuanul ce evoluează la Arieşul Turda, a restabilit egalitatea printr-un şut de la mijlocul terenului. S-a trecut la loviturile de departajare, unde câştig de cauză au avut cei de la Euro Dezmembrări, după ce Flaviu Bărnuţiu a ratat o lovitură de la şapte metri, scorul final devenind 3 – 2.
La categoria old-boys, în semifinale s-au calificat Ady Com, AS Onix, Lexus şi Trans Oşanu, ultimele două jucând finala mare. Câştigătoarea categoriei a fost Trans Oşanu, care s-a impus fără emoţii, cu scorul de 4 – 0 în faţa celor de la Lexus.
La ediţia din acest an a fost organizază şi o licitaţie on-line cu tricourile unor jucători importanţi din fotbalul românesc, printre care şi zălăuanii Bogdan Unguruşan şi Gabriel Vaşvari, primul evoluând la Pandurii Târgu Jiu, iar al doilea, la FC Botoşani. Au mai fost scoase la licitaţie tricourile lui Paul Papp (Steaua Bucureşti), Florin Cordoş (Dinamo Bucureşti), Erik Bicfalvi (Volîn Luţk) şi Mario Camora (CFR Cluj). Licitaţia tricourilor celor doi fotbalişti zălăuani a fost câştigată de Mişu Grindean, iar tricoul lui Cordoş a fost achiziţionat de Dan Costin, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj. Tricoul stelistului Paul Papp i-a revenit fotbalistului de la Sportul Şimleu, Emil Borz, în timp ce tricoul lui Camora a fost cumpărat de Călin Remeş. Tricoul lui Erik Bicfalvi a ajuns la un colecţionar de tricouri din Iaşi, Dan Cojocaru.
Au fost puse la dispoziţie pentru tombolă 500 de bilete, toate fiind vândute până la ora începerii extragerii. Premiul cel mare a fost tricoul de la echipa naţională al stelistului Lucian Sânmărtean, câştigat de zălăuanul Ioan Breban.
„A fost cea mai reuşită ediţie din toate punctele de vedere. Ne bucurăm că toţi jucătorii au înţeles scopul acestei competiţii şi au dat dovadă de fair-play, fiindcă vrem, nu vrem, sunt şi competiţii în care comportamentul anumitor jucători lasă de dorit. La ideea lui Birtalan Attila, am organizat în acest an şi o licitaţie cu tricourile unor jucători din fotbalul românesc, iar o sumă importantă de bani s-a adunat numai din această licitaţie. Şi la tombolă au fost vândute toate cele 500 de bilete, ceea ce înseamnă că oamenii sunt dispuţi să ajute familia fostului nostru coleg, Radu Gog”, a declarat Ioan Onicaş, unul dintre organizatorii evenimentului.
Dacă anul trecut, organizatorii i-au putut oferi familiei regretatului Radu Gog suma de 3.400 de lei după ce au fost plătite cheltuielile aferente organizării competiţiei, în acest an, familia fostului arbitru va beneficia de peste 7.000 de lei.

Leave a Comment