Peste 500 de luptători din România şi-au dat întâlnire la Zalău

Federaţia Română de Lupte Libere, în parteneriat cu Primăria Zalău şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău a organizat sâmbătă şi duminică turneul de calificare la etapa finală a Campionatului Naţional de Lupte Libere, eveniment la care au fost prezenţi peste 500 de sportivi de la diferite cluburi din România.
Evenimentul a început vineri, cu şedinţa tehnică, urmată de cântarul oficial şi tragerea la sorţi. Primele meciuri au fost programate sâmbătă, iar competiţia a continuat duminică, cu semifinalele şi finalele.
În cadrul evenimentului s-au desfăşurat meciuri de lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.
CSS Zalău a fost reprezentat de o echipă formată din 16 luptători cadeţi, care au ocupat locul 5 în clasamentul final pe echipe, unde rezultat ce-i asigură calificarea la turneul final al Campionatului Naţional.
„Ne aşteptam la o clasare între primele patru echipe. Sperăm ca la turneul final să facem chiar o figură mai bună şi să obţinem o medalie, fiindcă diferenţa dintre noi şi locul trei este mică, de şase puncte”, a afirmat Gheorghe Panc, unul dintre antrenorii de lupte de la CSS Zalău.
Locul I la competiţia de la Zalău a fost ocupat de CSS Odorheiu Secuiesc – CSS Târgu Mureş, cu 160 de puncte, iar CSM Călăraşi s-a situat pe poziţia secundă, cu 108 puncte. Locul trei i-a revenit echipei CSS Dinamo Bucureşti – CSM Sfântu Gheorghe, cu 60 de puncte, iar pe locul patru s-a situat CSM Oneşti, cu 54 de puncte. Tot cu 54 de puncte s-a clasat pe locul cinci CSS Zalău, fiind depăşită la tuşaveraj de luptătorii din Oneşti. Pe locul şapte s-a clasat CSS Târgovişte, cu 25 de puncte.
Pentru secţia de lupte libere de la CSS Zalău urmează etapa finală a Campionatului Naţional rezervat juniorilor, în perioada 23 – 25 martie, la Târgu Mureş.

Leave a Comment