Peste 100 de tenismeni din România s-au întrecut la Cupa României de la Zalău

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a fost timp de două zile gazda ediţiei din acest an a Cupei României la tenis de masă, competiţie rezervată juniorilor III (sportivi cu vârsta maximă de 12 ani). Peste 100 de sportivi de la toate cluburile din ţară s-au prezentat la evenimentul de la Zalău, concurs în cadrul căruia au evoluat şi şapte tenismeni de la Clubul Sportiv Municipal Zalău: Alesia Sferlea, Demjen Eszter, Briana Iacob, Camelia Chira, Patriciu Iosif, Ştefan Pop şi David Sav.
Cele mai bune evoluţii au fost la feminin, unde clubul zălăuan a avut două sportive pe podium. Deşi are doar 10 ani, Alesia Sferlea a avut o comportare remarcabilă, obţinând medalia de argint la finalul competiţiei. În finală, sportiva pregătită de Victor Puie a cedat în faţa tenismenei Alina Moca, de la CS Romgaz Mdiaş, o sportivă în vârstă de 12 ani.
„Alesia Sferlea a avut o evoluţie foarte bună, chiar peste aşteptări. A avut o comportare chiar mai bună decât la Cupa României rezervată juniorilor IV, de la Bistriţa, unde a obţinut medalia de bronz. Acolo, însă, a participat după ce toată săptămâna dinaintea competiţiei fusese bolnavă, iar din cauza tratamentului şi a medicamentelor, nu a avut un randament foarte bun. Şi evoluţia sportivei Demjen Eszter, care s-a clasat pe locul trei la Cupa României de la Zalău, este lăudabilă”, a declarat Victor Puie.
Iacob Briana a trecut de faza grupelor, dar a fost învinsă în primul meci de pe tabloul principal, în timp ce Camelia Chira, care are doar 9 ani, nu a reuşit să treacă de faza grupelor.
La masculin, cel mai bun rezultat dintre sportivii zălăuani a fost obţinut de Patriciu Iosif, care s-a clasat pe locul nouă. Ştefan Pop şi David Sav nu au reuşit să treacă de faza grupelor.
Cupa României a fost organizată de Federaţia Română de Tenis de Masă, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal, Primăria Zalău şi Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”.
Sportivii clasaţi pe podium au primit cupe, diplome şi medalii. Festivitatea de premiere a fost făcută către zălăuanul Ionuţ Seni, fost tenismen la CSM Zalău, actualmente antrenor la Steaua Bucureşti.
Următorul concurs pentru tenismenii de la CSM Zalău este programat în perioada 28 – 29 octombrie, „Top 12” la juniori IV, eveniment la care vor participa Alesia Sferlea şi Camelia Chira.

Leave a Comment