Performanţă notabilă pentru tenismenul Eric Verdeş

Eric Verdeş, tenismen legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău, a obţinut un rezultat notabil la categoria 14 ani la „Cupa Tenis Club Bucureşti”, competiţie inclusă în Circuitul Naţional a Federaţiei Române de Tenis. Sportivul pregătit de Constantin Carp a ajuns până în finala competiţiei atât la simplu, cât şi la dublu. Dacă la dublu Verdeş a mai jucat finale în ultima perioadă în cadrul Circuitului Naţional, la simplu, ultima astfel de performanţă a obţinut-o în luna februarie a anului trecut.
La evenimentul de la Bucureşti, tenismenul zălăuan a obţinut patru victorii pentru a ajunge în finală. În primul tur, Verdeş l-a învins cu scorul de 6 – 2, 6 – 1 pe Philip Kamara, de la Independent Tenis Club Bucureşti, iar în turul doi a obţinut tot un succes în două seturi, 7 – 5, 6 – 2 împotriva lui Alexandru Hering, sportiv cu dublă legitimare la Dinamo Bucureşti – Centrul Sportiv Braşov. Sportivul de la CSM Zalău, şi-a învins în sferturile de finală partenerul de la dublu, pe Alexandru Giurea, de la CSS Petroşani, scorul final fiind 7 – 5, 4 – 6, 6 – 3. A urmat semifinala cu Zoltan Teszari de la CSM Oradea, împotriva căreia, zălăuanul s-a impus cu 6 – 3, 6 – 2. Dinamovistul Dario Ciobotaru a fost adversarul lui Eric Verdeş din finală, în faţa căruia a cedat cu 5 – 7, 4 – 6.
Eric Verdeş a ocupat locul doi şi în proba de dublu, alături de Alexandru Giurea, de la CSS Petroşani. Cei doi au avut culoar liber în primul tur, iar în turul doi au învins în două seturi cuplul format din Radu Florea şi David Moldoveanu de la Tenis Masters Bucureşti, scorul final fiind 6 – 0, 6 – 2. Verdeş şi Giurea au obţinut o victorie în super tie-break în semifinale, câştigând cu 2 – 6, 7 – 5, 10 – 7 partida cu dinamovistul Dario Ciubotaru şi constănţeanul Andrei Latiş. Finala s-a încheiat tot cu un super tie-break, învingători fiind Gherasim şi Voiculescu, de la Tenis Prim Bucureşti, respectiv Tenis Club Bucureşti.
Un alt rezultat promiţător a obţinut Peczer Andreea, la „Cupa Napoca”, în cadrul categoriei 14 ani, tenismena zălăuană jucând finala categoriei. Sportiva antrenată de Constantin Carp a cedat în două seturi în ultimul act, 1 – 6, 2 – 6, împotriva Ioanei Sava, de la CS Vektor Sibiu. În cadrul categoriei 14 ani feminin au mai evoluat Ioana Lung, de la Palatul Copiilor Zalău, care a fost eliminată în semifinale şi Cezara But, de la CSM Zalău, care a pierdut în primul tur.

Leave a Comment