Pe toti ii consider copiii mei

Magazin Salajean 28 februarie 2007 0

Pe toti ii consider copiii meiReporter: Daniel, de ce ai ales un club de copii?

Daniel Sabou: In acea vreme nu se punea accentul pe fotbalul juvenil din judetul nostru si foarte multi parinti se gandeau sa-si inscrie copiii la echipele din afara orasului. Acest lucru m-a determinat sa infiintez acest club, care sper ca in scurt timp sa ajunga un club adevarat din toate punctele de vedere.

Rep: Cum e sa lucrezi cu copii?

D.S: E o meserie foarte grea, fiindca la aceasta varsta ei trebuie sa invete abecedarul fotbalului. Dar, pe de alta parte, este si frumoasa, deoarece lucrezi cu niste copii, care sunt cat se poate de sinceri, care nu stiu sa minta si pe care ii consider ca si copiii mei.

Rep: La scurt timp de la infiintare ati ajuns sa dominati fotbalul juvenil din acest judet, la grupele pe care le aveti. Care este secretul?

D.S: Secretul este multa munca si multa serioazitate. In primul rand, copiii trebuie sa inteleaga ca nu vin la antrenamente ca si la un joc de fotbal in curtea scolii. Trebuie sa constientizeze ca la acest club se face performanta, pentru ca la 17 – 18 ani, cand vor pleca spre alte cluburi de fotbal sa stie ce inseamna aceasta.

Rep: Ce ne poti spune dupa trei ani de activitate?

D.S: Pot sa spun ca sunt multumit de ceea ce am realizat pana in prezent si vreau sa le multumesc pe aceasta cale tuturor sponsorilor, parintilor si colaboratorilor care ne-au sustinut si ne sustin in continuare , fara ajutorul carora nu cred ca am fi realizat ceea ce ne-am propus in cei trei ani. Speram ca in acest an sa finalizam lucrarile incepute la stadionul din Hereclean, unde vrem sa construim niste vestiare moderne, care sa fie dotate chiar cu sala de protocol si sala de forta. Sper ca pana anul viitor sa finalizam si lucrarile pentru terenul sintetic, care va fi situat in spatele terenului de iarba. Cand vom avea toate aceste lucruri, care sunt necesare unui club de performanta, voi putea spune ca sunt implinit din toate punctele de vedere.

Rep: Cum te-ai simtit in momentul in care ai aflat ca un jucator de la acest club, Vladut Morar, a fost selectat intre primii 11 fotbalisti din tara, la categoria lui de varsta?

D.S: Am fost foarte fericit, mai ales ca si celalalt jucator, Veres Levente, putea sa fie selectat intre cei 11 copii, fiindca avea valoarea de a fi nominalizat printre acestia. Dar, avand in vedere ca ambii jucatori au fost de la acelasi club, era greu sa fie amandoi nominalizati si de aceea Levi a fost pe 12.

Rep: Tot mai multi parinti isi inscriu copiii la Viitorul. Ce crezi ca ii determina sa aleaga acest club?

D.S: Cred ca apreciaza munca si considera ca e un club serios din moment ce vin la clubul nostru copii din Sag, Sarmasag, Simleu Silvaniei si Jibou, copii care fac naveta zilnic pentru a putea face antrenamente. De asemenea, cred ca si rezultatele pe care le avem i-au determinat pe parinti sa aleaga acest club. Sunt parinti care si-au mutat copiii la scolile din Zalau, pentru ca acestia sa poata sa joace la Viitorul.

Rep: Cum te-ai simtit in momentul in care, la finalul anului trecut, ai fost nominalizat intre primii 10 antrenori din judet, mai ales ca ai fost singurul din fenomenul fotbal?

D.S: Am fost foarte fericit si ma bucur ca cei care au hotarat acest lucru imi apreciaza munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »