Paula Todoran, locul şase la Cupa Europei cu echipa României

Printre atletele care au luat startul la ediţia din acest an a Cupei Europei s-a numărat şi Paula Todoran, sportivă pregătită de Mirel Seişanu şi legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Atleta zălăuană a fost inclusă în echipa României, din componenţa căreia au mai făcut parte Roxana Bârcă, Andreea Pîşcu, Mădălina Florea şi Liliana Dragomir.
Atletele participante au fost împărţite în două serii, A şi B, selecţia fiind făcută în funcţie de timpul pe care sportivele l-au înregistrat în această probă pe parcursul anului 2016.
Paula Todoran a fost repartizază în Seria B, terminând cursa pe locul 11 şi pe locul 27 în clasamentul general. Cea mai bună clasare din echipa României a avut-o Roxana Bârcă, locul 13 la general, iar a doua cea mai bine clasată a fost Andreea Pîşcu, locul 24.
Liliana Dragomir s-a situat pe poziţia a 29-a, iar Mădălina Florea, o specialistă a cursei de 10.000 de metri, a ocupat doar poziţia a 32-a.
Timpul înregistrat de Paula Todoran este de 34 de minute, 48 de secunde şi 85 de sutimi.
„Timpul nu este unul care să mă mulţumească, dar nicio sportivă nu a alergat aşa cum şi-ar fi dorit. Ceva nu a funcţionat în această cursă. Parcă a fost un blocaj pentru toate participantele. Rezultatul este unul bun la nivel de echipă. Cu toate că sunt maratonistă, am reuşit să punctez pentru echipa României la acest concurs, iar acest lucru mă bucură”, ne-a declarat Paula Todoran.
Primele trei atlete din fiecare ţară au punctat în clasamentul general, unde echipa Belarusului s-a situat pe primul loc, urmată pe podium de Portugalia şi Ucraina.
România s-a situat pe poziţia a şasea la Cupa Europei ce a avut loc la Minsk, în Belarus.

Leave a Comment